Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

bOtUr of boter?

Door : Barry
Datum : 9 november 2012
Krabbeltjelogo

Beloning voor werkenden, niet tornen aan hypotheek aftrek waren toch twee speerpunten die menigeen over de streep heeft getrokken. De andere tegenspeler Samson, opgeklommen vanuit een slechte uitgangspositie, doch bijna gelijk geëindigd met zijn “ tegenpool”  Rutte, beloofde zijn achterban andere feiten zoals niet tornen aan  de ontwikkeling bijdrage en een lagere bezuiniging op de begroting. Dan volgt een compromis en welk een onrust slaat toe in geheel Nederland. Rutte is de “ kop van JUT” waarop onophoudelijk wordt geslagen door al diegenen die zich genomen voelen en al zijn politieke tegenstanders vanuit de oppositie. De andere hoofdrolspeler in dit verhaal, ene D. Samson, loopt als “ JOKER” (uit de Batmanfilm) breed grijzend voor de camera’ s en schijnt iedereen die hem Twittert of SMS=t een positief antwoord te geven.


Hoe vreemd is het als je de oppositie opeens gebroederlijk om tafel ziet zitten, zoals Pechtold, Roemer, Buma en…….. ja met hun grote gehate tegenspeler in de verkiezingstrijd, ene in hun ogen verwerpelijk figuur dhr. G. Wilders. Nam niet iedereen publiekelijk afstand van deze man. En nu…..

Ik ben met U geschrokken en zit thuis te praten, de krant te lezen en het nieuws te volgen. Het woord modaal vliegt over het scherm, twee keer modaal wordt genomen, boven modaal is een kreet en ga zo maar door. Ik vraag me af wat is nu eigenlijk modaal en is het waar dat bepaalde groepen zo hard gepakt gaan worden. Ik ben niet alleen geschrokken van de nog werkenden die gepakt worden met deze maatregelen en doorgaans al buiten vele voordeeltjes en regelingen vallen. Wat te denken van de AOW-er met een klein pensioen (gaat ca. 6% achteruit).  Ik hoop dat we er op een eerlijke manier uitkomen want ook modaal en 2 x modaal verdienende PVDA stemmers zijn niet blij met de maatregelen maar het is gemakkelijk om het alleen op de rug van Rutte te leggen. Je ziet de letter U terugkomen in jUt-– rUtte. Maar bij samsOn zie je ook eenzelfde klinker erin namelijk de O “ jOker”.  Zullen we er maar vanuit gaan dat ze bOtUr op hun hoofd hebben? Ik weet dat botur geschreven moet worden als boter maar het is eigenlijk hetzelfde als stemmen, het maakt eigenlijk niet zoveel uit waarop je stemt. Beiden hebben bOtUr/ boter op hun hoofd en ik hoop dat ze een goed mes vinden die deze gesmolten smurrie weer in een vloot kan krijgen. Hopelijk een Zilvervloot waar we vroeger zo trots als alle Nederlanders over zongen. Laat ons die kant weer op gaan.

Krabbeltje. (1)

O ja ik ontving een mail met bericht, die ik jullie niet wil onthouden. Dus als er ruimte is?

  • Krabbeltjefoto

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp
Columns Zuidhorn