Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

28/6/’13 ZUIDHORN - Koopavondblues in, IN ‘T HOLT

Door : Tineke Kingma
Datum : 29 juni 2013
Koopavondblues optreden

Op 28 juni 2013 vond de veertigste koopavondblues in, IN 'T HOLT plaats.
Dat er met ‘de Wisselband’ gespeeld wordt houdt in dat het decor gelijk blijft, maar steeds andere leerlingen achter deze instrumenten plaats nemen. Doordat er op deze manier nooit met dezelfde groep wordt gespeelt leren ze het luisteren naar elkaar van en natuurlijk de samenwerking.

Venema had een vragenlijst voor zijn leerlingen opgesteld en deze konden zij voorafgaand aan het optreden beantwoorden en ook werden de antwoorden nog voor het eten besproken. Hierbij nam Wietse de Haan het woord. Wietse is zeventien jaar jong en heeft het niet van een vreemde om graag voor een publiek te staan. Zijn vader is namelijk Peter de Haan (Pé Daalemmer). Nadat Wietse de antwoorden met de leerlingen had besproken, ging hij naar Venema en ontving daar nog enig opbouwende kritiek. Voor mij als buitenstaande klonk dit als een heuze communicatie traing.

De volledige Wisselband telt zo'n twintig leerlingen en elk instrument wordt op een avond als vanavond zo'n acht keer gewisseld.

De voorgaande bluesavonden nam Venema de zang voor zijn rekening en tegelijkertijd dirigeerde hij de muziekanten. Deze avond hebben Jelmer, Maaike Bonnema en de gitaristen Rein en Camiel hun zangkunsten laten horen. Ook Wietse de Haan trad op als zanger.

Er was belangstelling van familie en vrienden van de leerlingen. Al met al was het een gezellige avond.

  • Koopavondblues publiek

 

Columns Zuidhorn