Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Column van Piety: Logeerlied van Anna

Door : Piety Veenema
Datum : 10 mei 2022
20220327 171648

Lezers van Piety’s Nieuwsbrief hebben een streepje voor. Want: af en toe plaats ik hierin een column, met foto’s. Dat is helaas op mijn website onder COLUMNS (nog) niet mogelijk.

Zo stond dit voorjaar in mijn nieuwsbrief de column WOORDJES VAN ANNA, met foto’s. Over ons logeetje in 2013. Anna was toen zes jaar. Wat heb ik daar spontane reacties van lezers op gekregen. Veel meer dan op de foto-loze column op mijn website.

In 2016 logeerde Anna opnieuw bij ons, samen met haar zesjarige broertje.
Anna houdt van zingen. Op haar derde zong ze al liedjes van K3 voor de hele familie, swingend voor haar roze microfoon. En als zesjarige kende ze veel kinderliedjes uit haar hoofd. Dat ze zelf - als negenjarige - ook een lied kon schrijven, ontdekten we na die logeerpartij. Ze schreef het op de wijze van “Berend Botje ging uit varen.”

Refrein:
1 2 3 4 5 6 7
Waar is die vakantie gebleven
Het ging heel snel, zeg dat wel
Oom en tante, dankjewel

Ome J… en tante P…
Zaten er naar uit te kijken
Anna en Hedde stonden klaar
En toen was de auto daar (Refrein)

Naar de speeltuin, spelletjes doen
O, wat hadden we veel plezier
‘s Avonds met “Mens erger je niet”
Wie verloor tot groot verdriet? (Refrein)

Anna, intussen bijna vijftien, weet daar zelf niet veel meer van. Kort voor ons familiebezoek had ik het logeerlied naar haar geappt, maar pas nadat we het met elkaar zongen, begon het haar enigszins te dagen. Ach, Anna is in haar kinderleven al zó vaak uit logeren geweest. Die paar keer bij haar moeders oom J en tante P, die qua leeftijd haar grootouders kunnen zijn, blijven echt niet hangen. Zo gaan die dingen. En zo hoort het ook. Bijna vijftienjarigen zijn met heel andere dingen bezig. Hebben zo hun eigen dromen.

Toch hebben Anna en ik – ondanks ons leeftijdsverschil van 52 jaar - ook iets gemeen:
Duurzaamheid. Hergebruik van spullen. En kledingruil? Daar doet ze enthousiast aan mee.
Vooral nu ook nog blijkt dat wij allebei dezelfde bescheiden damesmaat hebben. Ik liet haar een foto zien van een bloemetjesbikini die ik via een vriendin van onze kledingruilgroep kreeg.  Al twee jaar ongebruikt in mijn kast.

Binnenkort is Anna jarig. Dan krijgt  ze haar beloofde bikini. En lezers van mijn volgende nieuwsbrief hebben dus een streepje voor. Want… er is een foto van de bloemetjesbikini bij deze column geplaatst.

NB: En ook de lezers van https://www.welkominzuidhorn.nl hebben dus een streepje voor.

Piety Veenema,  https://www.pietyveenema.nl

 

Columns Zuidhorn