Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zunobri wordt 1e helft van de mat gespeeld

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een wanvertoning van een eerste helft. Een tweede helft om de veerkracht van Zunobri te laten zien. Een derde helft om toch weer als een team samen te zijn.
Zunobri

ZUIDHORN – Na de verloren bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen Pallas, 11-26, is het Vitesse die op bezoek komt. Vitesse beleeft een goede start van het seizoen met twee gewonnen wedstrijden, waar Zunobri nog op nul punten staat. Ook vandaag zal blijken dat Zunobri nog steeds moet wachten op de punten.

Al twee keer eerder moesten de spelers van Zunobri een hoop doelpunten incasseren van Vitesse. Tijdens het zaalseizoen 22/23 wist Vitesse maarliefst 30 keer te scoren in beide wedstrijden. Waar Zunobri bleef hangen bij 12. Het scorend vermogen blijft de bottleneck bij Zunobri. Ook vandaag.

Slechts twee doelpunten. In 30 minuten. Stefan Steenbergen weet na een fraaie pass van Simone Veenstra van dichtbij te scoren. Manon Brander weet laat in de eerste helft de tweede te maken van afstand. Aan de andere kant weet Vitesse negen keer te scoren.

Reden tot paniek. Scoren lukt niet. De bal rond passen gaat voor geen meter. Er wordt veel gemopperd. Zunobri staat vandaag tegen Vitesse en zichzelf te spelen. Bij een stand van 2-9 is er dan een moment rust. Tijd om even af te koelen. Zoeken naar oplossingen om na de tweede helft elkaar weer aan te durven kijken. Coach Willem Pera besluit dan ook om Fred en Alie Pera in het veld te brengen.

Toch blijft de negatieve sfeer hangen binnen het team. Een loodzware tweede helft staat voor de boeg. Vitesse houdt zeker niet in en korfbalt vrolijk verder. Het staat 2-14 als Fred weet te scoren. Later weet hij ook het vierde doelpunt voor Zunobri te maken. Steeds verder richting het einde weet Zunobri de negativiteit van zich af te schudden. Het zijn Alie en Simone die een lach terugbrengen op de gezichten van de supporters en de spelers. Na 60 minuten fluit scheidsrechter J. De Boer af bij een stand van 6-23.

Een wanvertoning van een eerste helft. Een tweede helft om de veerkracht van Zunobri te laten zien. Een derde helft om toch weer als een team samen te zijn.  

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Winterfair zuidhorn (2)

Winterfair Zuidhorn: Gluhwein, Oliebollen, vuurkorven, kerstbomen en muziek

06 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe traditie: Gezamenlijk ontsteken van de Kerstboom
Lees verder →
Verlichte boerderij

Met de auto langs verlichte boerderijen op 15 december

06 december 2023    Zuidhorn-nieuws
boerderijenroute van 35 kilometer van Westerkwartier Boert Bewust!
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Wijzigingen openingstijden en afval feestdagen & Mantelzorgcafé Westerkwartier

05 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier Gemeentenieuws 5 december 2023
Lees verder →
Zunobri 2023 zaal

Zunobri plukt geen vruchten van nieuw aanvalsplan

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Kampioensplannen voorlopig in de ijskast
Lees verder →
Ruben, hanne en mathijs tafeltennis

Kampioenen bij tafeltennisvereniging Talero!

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
jeugdteam & seniorenteam
Lees verder →
Avishai cohen foto sam harfouche

Jazz te Gast 2024 met toppers Avishai Cohen en Tijn Wybenga

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Bekend gemaakt tijdens info avond
Lees verder →