Zunobri wint op Drentse grasmat

8 mei 2017    Zuidhorn-nieuws - Sport
Dinsdag speelt Zunobri tegen koploper de Pein op het veld in Zuidhorn.

Op 1 mei stond voor het eerste team van Zunobri een avondwedstrijd in de planning tegen Moedig Voorwaarts in Wapserveen. Tijdens de voorgaande ontmoeting werd zeer gemakkelijk gewonnen maar dit biedt natuurlijk niet meteen garantie voor succes.

De Veenstra-Stroeve/van der Leest formatie staat momenteel op een mooie tweede plaats in de competitie. Doordat concurrent De Pein voor de meivakantie punten liet liggen is het gat slechts nog maar één punt. De opdracht van was dan ook simpel, winnen en twee punten mee naar huis nemen tegen de hekkensluiter van de poule. Alie Pera die na een zweepslag blessure voor het eerst weer in de basis stond opende de wedstrijd na één minuut al met een mooie doorloopbal. Vier minuten later was het diezelfde Alie Pera die er al snel 0-2 van maakte. Tot 3-3 ging het nog gelijk op en hierna liet de ploeg al snel zien dat zij niet zonder lege handen naar huis zouden gaan. Uit handen van John Beeftink en Willem Pera kwam de Veenstra-Stroeve/van der Leest formatie op een 3-5 voorsprong en kon zo gaan bouwen aan een groter verschil. Makkelijker gezegd dan gedaan, door het trage spel van de ploeg uit Wapserveen was het vrij lastig om de juiste kansen te benutten en om elke aanval correct uit te spelen. Veel passfouten en één-schotsaanvallen tot gevolg. Na 17 minuten te hebben gespeeld vielen de doelpunten iets gemakkelijk waardoor toch nog het gat geslagen kon worden voor rust. Via een benutte vrijebal van Fred Pera en wederom John Beeftink en Willem Pera werd het gat vergroot naar vier verschil. Richting het einde van de eerste helft liet onder andere Janneke van Hielkema van zich spreken en vergrootte de voorsprong naar 5-14 bij rust.

In de rust was coach Woltinge aardig tevreden maar hij signaleerde dat het spel te traag was en de bal zijn werk niet kon doen, dit moest dus  beter in de tweede helft. Na rust mocht Manon Bos binnen de lijnen komen voor Alie Pera. Ze scoorde vrijwel meteen en liet hiermee zien een goede invalbeurt voor ogen te hebben. De tweede helft startte dan ook goed, door twee mooie kansen van Tjeerd de Jong werd de stand al snel uitgebreid naar 7-19 in het voordeel van de Zuidhorners. Het leek er was op dat de Veenstra-Stroeve/van der Leest formatie dacht dat de wedstrijd binnen was. Desondanks wist de ploeg exact dezelfde uitslag neer te zetten als in de eerste helft; 5 -14. Hierdoor werd de einduitslag bepaald op 10-28 waardoor Zunobri zich mag blijven meten met de nummer 1 in de poule.

Aanstaande dinsdag om 20.00 uur zal Zunobri het opnemen tegen koploper de Pein op het veld in Zuidhorn. De ploeg kan hierbij alle steun en support gebruiken om zo de koppositie over te kunnen nemen van de club uit Opeinde. Tot dinsdag langs de lijn!