Zunobri wint in eigen huis met 10-8 van Boelenslaan

16 september 2014    Zuidhorn-nieuws - Sport
en Zunobri A1 eerste in de poule
Zunobri1-20132014

Zaterdag 13 september speelde Zunobri 1 tegen Boelenslaan 1. Onder een enthousiast publiek startte de wedstrijd. De score werd geopend door John Beeftink met een kansje onder de korf. Een aantal minuten vond dezelfde Beeftink via een afstandsschot weer de korf. Maar de ploeg uit Boelenslaan liet niet over zich heenlopen en scoorde al snel twee keer achter elkaar. Het stond nu dus gelijk, 2-2. Door een actie kwam Manon Brander vrij en scoorde door middel van een doorloopbal. De Zunobrianen bleven scherp en maakte een aantal mooie acties, maar de kansen bleven helaas onbenut. Peter Schutte vond de korf twee keer achter elkaar, de stand was nu 5-3. Zunobri wilde deze voorsprong niet weggeven en ging uiteindelijk de rust in met 7-4. Na een pauze met een kopje thee en even op adem komen was het tijd voor de tweede helft. De ploeg uit Boelenslaan begon sterk en scoorde 4 keer achter elkaar tot het op een stand van 7-8 kwam. Toen schrok Zunobri wakker en wist wat ze te doen stond: scoren! De gelijkmaker kwam van een strafworp benut door Peter Schutte die Alie Pera veroorzaakt had. Onder een luide aanmoediging van het publiek gaf Zunobri zich helemaal. De wedstrijd werd afgesloten met een prachtig afstandsschot van Tjeerd de Jong. De wedstrijd was afgelopen op het scorebord stond de einduitslag. Zunobri won, in eigen huis, met 10-8 van Boelenslaan.

Daarnaast  speelde Zunobri A1 thuis tegen Hoogkerk A3. Het was mooi zonnig weer voor een korfbal wedstrijd. De score werd geopent door Thomas Wijtsma. Daarna maakte Hoogkerk 1-1. Daarna bleef Zunobri voorlopen op Hoogkerk en ging met 7-3 de rust in. Na de rust bleef Zunobri nog steeds te sterk voor Hoogkerk. Zunobri won uitendelijk met 16-6 van hoogkerk en staat nu eerste in de poule.