Zunobri verslaat Korwi in eerste wedstrijd van 2015

12 januari 2015    Zuidhorn-nieuws - Sport
Jarige Janneke van Hielkema opende in de 1e minuut van de wedstrijd de score
Zunobri actie

Op zaterdag 10 januari ontmoette Zunobri , gesponsord door v/d Leest en Veenstra & Stroeve BV, voor de 2e keer in dit seizoen hun tegenstander Korwi uit Winschoten. Beide teams wilden natuurlijk het jaar goed beginnen door de eerste 2 verdienende punten van 2015 te pakken. Vorige wedstrijd eindigde in 14-17 in het voordeel van de Zuidhorners. Daarmee was het oude team van Andre Woltinge, de tegenwoordige coach van Zunobri, uit op een revanche.

Voor Zunobri begon de wedstrijd gelijk goed. De jarige Janneke van Hielkema opende in de 1e minuut van de wedstrijd de score door een klein kansje te benutten. Maar ook Korwi wist in diezelfde minuut de korf te vinden. Doormiddel van 2 mooie afstandsschoten van Tjeerd de Jong en Aniek Veenstra en nogmaals een klein kansje van Janneke van Hielkema kwam de ploeg uit Zuidhorn op een mooie voorsprong, 4-1. Maar deze voorsprong mocht helaas niet lang blijven staan. Zunobri kwam heel moeilijk los van de tegenstander en had het moeilijk om goede aanvallen te draaien. Ondanks dat de verdediging bij Zunobri voor een lange tijd sterk stond, kregen ze toch 3 afstandsschoten en een kansje tegen, waardoor de stand weer gelijk was. 4-4. Door middel van een klein kansje van John Beeftink en een afstand schot van nogmaals Tjeerd de Jong, gingen de spelers de rust in met een stand van 6-6 op het scorebord.

In de rust gaf trainer/coach Woltinge aan dat we de 2e helft van de wedstrijd vooral ons eigen spel moesten gaan spelen, en vooral het bal tempo moest omhoog.
Ook in de 2e helft mocht Janneke van Hielkema de score weer openen door van een mooie afstand de bal door de korf te mikken. Maar ook gelijk hierop volgend kwam weer het antwoord van Korwi. En de stand was weer gelijk 7-7. Manon Bos en Esther Hamming mochten het veld nog betreden om het vak beter te laten draaien. Aanvallend konden ze meer gevaar brengen, maar ook door goed korfwerk van de dames konden de heren meer voorin spelen. Dat zorgde er ook voor dat Peter Schutte 2x de korf wist te vinden van afstand. Helaas voor Korwi, maar door goed verdedigen van Zunobri, bleef het voor de tegenstander bij 1 doelpunt in de 2e helft. Na 1 schot waren ze vaak de bal kwijt waardoor Zunobri veel mogelijkheden had om goede en lange aanvallen neer te kunnen zetten.
Na nog eens 2 doelpunten was het uiteindelijk Tjeerd de Jong die net als in de 1e helft het score verloop afsloot met een mooi schot van afstand. Eindstand 12-7 in het voordeel van de Zuidhorners.