Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zunobri stelt eerste helft winst veilig

19 april 2017    Zuidhorn-nieuws - Sport
volgende wedstrijd tegen Moedig Voorwaarts

Voor Zunobri 1 stond op zaterdagmiddag de ontmoeting met Korwi 1 op het programma. In de vorige ontmoeting had Zunobri het lastig met de oost-Groningers. Na een goede eerste helft werd er in Winschoten met 14-16 gewonnen. Met een waterig zonnetje en een straffe westerwind floot scheidsrechter Velthuizen voor het begin van deze ontmoeting in de vierde klasse A.

In de beginfase van de wedstrijd liet Zunobri geen gras groeien over de mogelijke kansen van Korwi. Na 4 minuten was de stand 1-1 maar al snel stelden de gastheren van deze middag orde op zaken en liep uit naar 6-1. Zunobri liet goede aanvallen zien en scoorde gevarieerd over veel verschillende spelers. Het waren onder andere Esther Hamming en Harold Posthuma die ervoor zorgen dat de Zuidhorners verder uitliepen naar 11-2 voorsprong. Richting het einde van de eerste helft lieten Janneke van Hielkema en Jantine Ribeiro van zich spreken en vergrootten de voorsprong naar 14-2.

In de rust was coach Woltinge tevreden over de verrichtingen van pupillen maar hamerde hij ook op dezelfde focus als in het eerste bedrijf. In de tweede helft startte Stefan Steenbergen op de plaats van Harold Posthuma. De tweede helft startte goed, met wederom veel doelpunten aan de kant van Zunobri. Na 10 minuten te hebben gespeeld maakte Tjeerd de Jong de 17-4. In het laatste kwart van de wedstrijd leek het kruit aan de kant van Zunobri verschoten. De aanvallen werden niet meer met dezelfde beleving uitgevoerd als in de eerste helft en voor Korwi was er de gelegenheid om een aantal treffers toe te voegen aan de lijst. De einstand werd door Korwi uiteindelijk bepaald op 19-10. Voor Zunobri wederom een overwinning en twee punten die ervoor zorgen dat Zunobri nu de tweede plaats bezet. Slechts één puntje is de Veenstra-Stroeve/van der Leest formatie verwijderd van de koppositie. De volgende wedstrijd tegen Moedig Voorwaarts mag Zunobri proberen wederom punten toe te voegen en zo mee te blijven dingen naar het kampioenschap.