Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zunobri start competitie met overwinning

31 augustus 2015    Zuidhorn-nieuws - Sport
Sterk begin met goals van o.a. Tjeerd de Jong en Janneke van Hielkema

Op een zonovergoten middag startte de competitie voor Zunobri 1. De tegenstander was een bekende uit Friesland, Boelenslaan. Coach Andre Woltinge hamerde er op rustig te blijven spelen en niet mee te gaan in het snelle tempo van de Friezen.

Zunobri begon sterk aan de wedstrijd en kwam door goals van o.a. Tjeerd de Jong en Janneke van Hielkema op een 4-1 voorsprong. Daarna begon een goede fase van de gasten, via 4-4 kwamen de gasten zelfs op een voorsprong van 5-7. In die fase kreeg Zunobri veel onnodige doorloopballen tegen. Coach Woltinge zette zijn ploeg weer op scherp, wat resulteerde in een goede tweede helft. Junior Thomas Wijtsema speelde met name in de tweede helft een sterke wedstrijd en beloonde dat met 2 mooie treffers. In deze fase ging de score gelijk op tot 10-10 en daarna was het Frieze verzet gebroken. Door doelpunten van Simone Veenstra en de ingevallen Jorien de Boer liep Zunobri uit naar een 14-10 voorsprong. Boelenslaan scoorde nog twee keer tegen, maar de overwinning kwam voor de  Veenstra-Stroeve, van der Leest schilder/glaswerk formatie niet meer in gevaar en de eindstand werd bepaald op 14-12.

Coach Andre Woltinge toonde zich na afloop een tevreden man, met name over de goede tweede helft. Volgende week neemt Zunobri het om 18.00 uur op tegen SDO in Schoonoord.

De doelpunten deze middag waren van Janneke van Hielkema (4), Tjeerd de Jong (3), Thomas Wijtsema (2), Wietse van de Noord (1), Alie Pera (1), Simone Veenstra (1), Manon Brander (1) en Jorien de Boer (1).

Zunobri D1 echt net niet tegen Nic./Alfa-College
Vandaag hadden wij een wedstrijd tegen NIC /Alfa college D2. We begonnen goed met 2 mooie scores van Renzo. Helaas werden er echter ook twee tegengoals gemaakt.Daarna ging het een beetje om en om. Steeds stond een van beide een punt voor en kort daarop werd de gelijk maker gemaakt.
Dus een erg spannende wedstrijd en we waren erg aan elkaar gewaagd.
Ongeveer twee minuten voor het eindsignaal stonden we nog steeds gelijk.
Iedereen had het gevoel dat diegene die nu zou scoren ook de wedstrijd zou gaan winnen.
Maar ja wie zou dat zijn. In de laatste twee minuten hebben beide teams wel 5 keer geprobeerd te scoren. Maar op een of andere manier waren we een beetje te gehaast en lukte het dus niet. Tot een paar seconden voor het eindsignaal toen ging er nog een bal door de korf.........alleen was het helaas niet onze bal. Zo verloren we deze spannende wedstrijd met 9-8.
De punten zijn gescoord door Renzo (3) Bram (3) en Jasper (2)