Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zunobri sluit eerste deel veldcompetitie af met winst

19 oktober 2017    Zuidhorn-nieuws - Sport
Groepsfoto-senioren5

Op de laatste zaterdag van de veldcompetitie kwam Lemmer op bezoek in Zuidhorn. Zowel Lemmer als Zunobri kennen een lastige start van de veldcompetitie, beide teams wisten tot nu toe slechts één keer te winnen. In dit duel konden de beide teams gaan uitmaken wie afstand kon doen van de één na laatste plaats en zich in het resterende deel van de competitie kon richten op een plekje in de middenmoot.

Ondanks een goede start aan de Zuidhorner kant waren het de gasten die brutaal de voorsprong pakten. Zoals vaker dit seizoen moest Zunobri in de achtervolging om niet al vroeg in de wedstrijd de wedstrijd uit handen te geven. In het eerste gedeelte van het eerste bedrijf knokte Zunobri zich weer terug in de wedstrijd. André Woltinge maakte de 4-4 en trok zo de stand weer volledig gelijk. Maar Zunobri had de slag te pakken en trok de goed ingezette lijn door. Met goals van onder andere John Beeftink, Willy de Jong en Simone Veenstra liep de Veenstra-Stroeve/v.d. Leest formatie snel uit naar 10-5. De ruststand werd door wederom Simone Veenstra op 11-7 bepaald. Een mooi uitgangspunt voor de tweede helft, maar zeker geen verschil waarmee Zunobri rustig achterover kon leunen in de tweede helft.
Gedurende de tweede helft bleef Lemmer in het kielzog van Zunobri. Treffers van Tjeerd de Jong en Alie Pera werden direct beantwoord door de Friezen. Op 18-15 werd een voor het eerst weer een gaatje geslagen. Het was de sterk invallende Loes Henstra die met haar aanvallende dreiging zorgde voor deze voorsprong.
In het andere vak was inmiddels Stefan Steenbergen in het veld gekomen voor de moegestreden André Woltinge. Met zijn lengte zorgde hij voor een ijzersterke rebound waardoor de aanvallen in dit vak langer konden duren en zo kreeg John Beeftink de gelegenheid weer tot scoren te komen.
De eindstand van deze wedstrijd werd door Tjeerd de jong bepaald op 20-17. Een goede laatste veld wedstrijd waardoor Zunobri na de zaal kan proberen aan te haken met de middenmoot.

Foto: Foto Martini

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 overtuinen (1)

Langer gratis parkeren in Zuidhorn

14 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Zakenkring Zuidhorn krijgt deels haar zin
Lees verder →
Minko jansma dle

Gecertificeerd onder de grond met DLE Uitvaartzorg Zuidhorn

13 november 2019    Zuidhorn-nieuws
DLE voldoet aan een aantal kwaliteitscriteria.
Lees verder →
Rotaryleek

Rotaryclub Roden-Leek in actie voor goede doelen

13 november 2019    Regio-nieuws
fraaie bijdrage aan het welzijn van mensen
Lees verder →
Mollema-lombardije-twitter

Geniaal: Mollema gebruikte uitermate slinkse truc om Japan Cup te winnen

13 november 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
Mollema zei tegen Woods dat het nog 10 kilometer was
Lees verder →
Elly pastoor

Glasvezel is kans die inwoners en ondernemers nu moeten grijpen

13 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Gemeente stimuleert glasvezelinitiatieven.
Lees verder →
Meroakels houkje

Afsluiten doorgaande weg Aduard eist slachtoffer

12 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Meroakels Houkje stopt er mee
Lees verder →