Zunobri schiet te kort in topper tegen WWC

13 februari 2017    Zuidhorn-nieuws - Sport
Door deze uitslag haakt Zunobri af in de race om het kampioenschap
Zunobri-1-2016

Om de spanning voor het kampioenschap op te voeren moest Zunobri op zaterdag 11 februari winnen van koploper WWC. De Friezen voeren al weken de lijst aan en wisten in de eerste ontmoeting met Zunobri te winnen met 13-11. Onder toeziend oog van het ruim opgekomen publiek, en met steun van de teams van de week, ging Zunobri proberen het de gasten zo lastig mogelijk te maken.
Beide ploegen lieten er in de beginfase geen gras over groeien. Na de 0-1 was het al snel Fred Pera die de 1-1 op het scorebord zette en zo een doelpuntrijke fase inluidde.  Binnen negen minuten wist een scherp schietend Zunobri voor het eerst een klein gaatje te slaan. Via Jantine Ribeiro, John Beeftink en Tjeerd de Jong wist Zunobri met 7-4 voor te komen.

De gasten wisten nog wel wat terug te doen maar het was Esther Hamming die met twee treffers het gat vergrootte naar vier doelpunten.  Na de eerste sterke 20 minuten lieten de gasten zien niet onder de indruk te zijn van het goed schietende Zunobri. Gedecideerd zetten de Friezen hun aanvallen op en zo lokten ze Zunbri uit de tent om fouten te maken. Via 10-7 en 10-8 werd het gat alweer kleiner, maar het was junior Thomas Wijtsma die zijn ijzersterke pot beloonde met twee goals, 12-8. Voor de rust rechte WWC nog eenmaal de rug en verkleinde  wederom het gat naar een 12-11 ruststand.
In de rust hamerde coach Woltinge erop dat de verrassing weer terug moest komen in de aanval. Wanneer zijn ploeg weer het niveau kon halen zoals in de beginfase zou een overwinning mogelijk zijn.

Na de rust echter ging WWC door waar het was gebleven. Ze trokken de stand gelijk en wisten voor het eerst weer op een voorsprong te komen. Zunobri leek zichzelf te verliezen in deze fase, en maakte slordige keuzes. Het lukte WWC uitstekend om lange aanvallen te spelen en geduldig de juiste te kansen te nemen en af te maken. Aan Zunobri kant werden ook kansen gecreëerd maar was het juist die afronding die de Zunobri de das om deed. Halverwege de tweede helft was het nog Manon Brander die de hoop in de Zuidhorner harten terugbracht door de 15-17 te scoren. Dichterbij kwam Zunobri echter niet meer. Ook enkele wissels aan de kant van Zunobri konden het tij niet meer keren. Uiteindelijk won WWC deze spannend wedstrijd met 19-23. Door deze uitslag haakt Zunobri af in de race om het kampioenschap en lijkt het haast zeker dat WWC zich na de volgende speelronde kampioen mag noemen.

De komende twee weken zijn er geen wedstrijden voor de Veenstra-Stroeve/v.d.Leest formatie. Hierna hervat Zunobri de competitie tegen Stadskanaal ’74 met als inzet de eer van de tweede plaats.
Doelpuntenmakers Zunobri: Jantine Ribeiro (3), John Beeftink (3), Fred Pera (3), Tjeerd de Jong (2), Esther Hamming (2), Janneke van Hielkema (2), Thomas Wijtsma (2), Manon Brander (2)