Zunobri nieuwjaarsborrel en eerste wedstrijd van 2017

9 januari 2017    Zuidhorn-nieuws - Sport

Op vrijdag 6 januari werd het nieuwe jaar afgetrapt met een sportieve nieuwjaarsborrel in het Thuusvak bij de trainingsvelden. Er werd teruggeblikt op een goed korfbaljaar met een voortzettende groei van het aantal leden. Een duidelijk signaal dat korfbal in de het westerkwartier aan belangstelling wint; steeds meer jonge spelers weten de weg te vinden naar deze teamsport, die naast een uitstekende lichamelijk conditie ook veel tactisch spelinzicht oplevert. En ook brede algemene ontwikkeling, zo bleek wel weer uit de zeer succesvolle jaarlijkse pubquiz, geleid door ervaren quizmaster Jantine de Vries.

Zaterdag 7 januari stond ook weer de eerste wedstrijd van 2017 op het programma voor Zunobri 1. Een uitwedstrijd tegen NQL 1 in Ferwerd. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen om bij te blijven in de top.

NQL begon de wedstrijd sterk en scoorde in 2 minuten de 2-0. Peter Schutte bracht de stand hierop snel 2-1. Door matig verdedigingswerk aan de kant van Zunobri kon NQL bijblijven. De stand liep steeds gelijk op en beide ploegen hadden moeite om een voorsprong te pakken van meer dan 2 doelpunten. De Veenstra & Stroeve / Schilderwerk & Glasservice v/d Leest combinatie volgde NQL op de voet met een aantal mooie doelpunten van Jantine de Vries en Tjeerd de Jong. Zunobri kwam 10 minuten voor rust op een voorsprong: 9-11, maar kon deze echter niet vasthouden waardoor de tegenpartij de stand weer gelijk maakte. De rust werd ingegaan met een stand van 13-12.

Na de rust opende Zunobri de score. Het antwoord van NQL hierop was wederom 2 doelpunten.  Fred Pera bracht door middel van een afstandsschot de stand dichter bij elkaar, maar weer kon Zunobri dit niet doorzetten, waardoor de tegenstanders uitliepen tot een score van 18-14. Coach André Woltinge probeerde door Esther Hamming en Janneke van Hielkema in het veld te brengen de stand enigszins aan te passen in het voordeel van Zunobri, maar dit mocht helaas niet baten. Junior Thomas Wijtsma maakte de laatste minuten van de wedstrijd mee in het veld. Zunobri verliest de wedstrijd met 21-19. Zaterdag 14 januari speelt Zunobri een uitwedstrijd tegen MN en W 1.

Zunobri wenst alle inwoners van Zuidhorn, Noordhorn en Briltil (e.o.) een geweldig en sportief 2017!!