Zunobri niet scherp.

17 november 2013    Zuidhorn-nieuws - Sport
Zaterdag 16 november mocht Zunobri weer aantreden voor de tweede zaal wedstrijd.
Zunobri1-20132014

Dit keer was Lemmer de tegenstander. Coach Gertjan van Drogen stuurde de ploeg het veld in met de opdracht veel te schieten en gevarieerd te spelen.
Het duurde ongeveer 2 minuten voor de eerste goal viel en Zunobri op achterstand kwam.
De Friese ploeg bleek erg makkelijk te scoren en de blauw/witte formatie had hier geen antwoord op. De hoofdmacht van Zunobri had 5 minuten nodig voordat de eerste punt gescoord werd.

Helaas was de toon al gezet, en keek Zunobri tegen een achterstand aan.
De ploeg uit Lemmer bleef rustig en gedisciplineerd spelen en maakte de gecreëerde kansen ook af.
Zunobri kreeg wel kansen maar bleek net zoals eerdere wedstrijden weinig te kunnen scoren.
In de rust werd Michiel Oosterhoff vervangen door Jelco Hansma, en deze creëerde ook direct een aantal kansen die ongelukkig uit de korf stuiterden.

De ploeg uit Lemmer heeft vanaf minuut 1 de voorsprong niet meer uit handen gegeven. De eindstand werd uiteindelijk 19-8.
Toch zag trainer Gertjan van Drogen wel weer aanknopingspunten voor de trainingen en ook wel een aantal goede dingen.
Zunobri A1 speelde tegen DES A1. Het was een wedstrijd met veel kansen, maar die net niet benut werden. Helaas liepen de Zuidhorners in de eerste helft een flinke achterstand op en werd de korf veel aan de binnenkant geraakt, maar ze sprongen er allemaal weer uit. In de rust was de stand 5 - 0. De tweede helft liep net lekker en begon Zunobri met eindelijk een paar doelpunten. Uiteindelijk werd er verloren met 9-4

In het noorden van de provincie speelde Zunobri B1 tegen Roda ’70  B1 uit Delfzijl.
De beide ploegen openden beiden in hoog tempo, wat Roda ’70 in de 5e minuut een doelpunt opleverde.
Nog geen vijf minuten later maakte Thomas Wijtsma, na een mooie assist van Bas Visser,  1-1 van.
Roda ’70 vuurde nog steeds in hoog tempo afstandsschoten op de korf af, wat resulteerde in 1-3.
Het  Zunobri team in hun shirts van sponsor Kees Afman, kwamen terug met een doelpunt van Daphne Huizing.
Na een overtreding tegen Bas Visser benutte Judith Hamming de toegekende strafworp: 3-3. Na de pauze kwam Harold Posthuma in het team, gewisseld voor Thomas Wijtsma.
Met de gelijke stand wilden beide teams na de pauze natuurlijk de winst behalen en speelden verder in hoog tempo,
waarbij Cho Luining in de 5e minuut  via een prachtig afstandsschot de stand op 4-3 zette. Ruim een kwartier veranderde het scorebord niet.
Het najagen van doelpunten werd voor Marleen Haaijema en Stefan Steenbergen in de 21e  en 23e minuut beloont middels doelpunten:
Het kersverse B 1 team van Zunobri heeft op overtuigende wijze deze wedstrijd gewonnen

Ondanks de landelijke intocht van Sinterklaas in Groningen vertrok de E2 in de loop van de ochtend naar Oude Pekela. De jongens en meisjes hebben prima hun best gedaan, maar toch verloren met 0-15. Het team heeft desondanks goed verdedigd en geprobeerd bij de korf van de tegenstander te komen. Bijna kwam het tot een doelpunt!
Naast alle wedstrijden was er in Sporthal de Quicksilver S. was er de eerste georganiseerde training voor de midweek. Naast een delegatie van het midweekteam waren er ook 2 gasten die mee wilden doen met de training. Er werd uitleg gegeven over hoe er geschoten kan worden, hoe je vrij moest lopen in de aanval en hoe je moest verdedigen. De 1,5 uur was zo voorbij en door iedereen werd de training als erg leuk en leerzaam ervaren.