Zunobri moet terug naar de tekentafel

3 oktober 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
9-23 tegen, de scheids fluit af en de 60 minuten zijn overleefd. Een wedstrijd om jezelf achter de oren te krabben
Zunobristadskanaal

ZUIDHORN – Een regenachtige zaterdag. Alle jeugdteams kwamen kleddernat uit de wedstrijden. Voor het A-team moest het veld zelfs watervrij gemaakt worden. Gedurende de dag stonden er ook nog verscheidene vrijwilligers op het Kom in Zuidhorn evenement de club te promoten. Gelukkig stond de wedstrijd van Zunobri 1 – Stadskanaal ‘74 1 ingepland om 17.30u. Beide teams zijn droog uit de wedstrijd gekomen.

Voorafgaand aan de wedstrijd was al duidelijk voor de ploeg uit Zuidhorn dat punten pakken een ontzettend moeilijke opgave zou worden. Stadskanaal is van het kaliber Pallas ’08, beide ploegen zijn nog ongeslagen, scoren gemakkelijk en zijn de favoriet voor het kampioenschap.

En inderdaad, Stadskanaal komt 0-4 voor, voordat het eerste doelpunt aan de kant van Zunobri valt. Manon Brander benut een strafworp. Tjeerd de Jong is goed voor het tweede doelpunt, wederom een strafworp voor de 2-5. De 3-6 komt van Simone, deze keer van verder dan 2.5 meter.

Stadskanaal was en bleef de sterkere ploeg tijdens de eerste helft. Met een aantal fraaie doelpunten breiden zij de voorsprong uit tot 3-10. De spelers van Zunobri worden zoek gespeeld en het lijkt nu een kwestie van de minuten aftellen tot het eindsignaal. Stefan Steenbergen doet nog iets terug voor de 4-10. Om met een 4-13 stand de kleedkamers op te zoeken.

Net als tegen Pallas zou de tweede helft bedoeld zijn om verbetering te laten zien, een sterkere tweede helft, om nog met een goed gevoel van het veld te stappen. De eerste minuten was het wederom Stadskanaal die de overhand had.

Stadskanaal blijft maar scoren en scoren. Het staat 4-19 tot Zunobri eindelijk weer de korf weet te vinden. Yoon-Ie Luining benut de derde strafworp voor Zunobri, Manon scoort er nog twee, maar de achterstand is te groot om te kunnen spreken van een comeback.

De laatste minuten scoren de ploegen om en om. 7-21 tegen, 8-21 van Tjeerd, 8-22 tegen, 9-22 van Yoon-Ie, 9-23 tegen, de scheids fluit af en de 60 minuten zijn overleefd. Een wedstrijd om jezelf achter de oren te krabben en wellicht terug te gaan naar de tekentafel.

Zaterdag, 8 oktober, reist de ploeg af naar Hijum voor de volgende meting tegen MN en W.