Zunobri jeugdteams sterk

8 december 2013    Zuidhorn-nieuws - Sport
Zaterdag stond voor de spelers van coach Hans Luining thuiswedstrijd tegen Hoogkerk B2.
Zunobri1-20132014

Zaterdag 7 december stond voor de spelers van coach Hans Luining de thuiswedstrijd op het programma tegen Hoogkerk B2. Deze beide teams zijn altijd aan elkaar gewaagd zo ook nu. Na het aftasten was het Thomas Wijtsma die met een mooie door tik bal Harold Posthuma in staat stelde de 1-0 voor Zunobri te maken. Na de 1-1 van Hoogkerk golfde het spel heen en weer, beide teams hadden hun verdediging goed op orde. Met nog 7 minuten te spelen in de eerste helft was het Marleen Haaijema die een toegekende strafworp benutte en de ruststand op 2-1 bracht.

Hoogkerk begon sterk aan de tweede helft maar het was Harold Posthuma die op aangeven van Cho Luining die met een doorloopbal de aanval succesvol wist afteronden. Na de 3-1 was het Hoogkerk die de wedstrijd naar zich toetrok. Na 3 doelpunten op rij wist Hoogkerk de achterstand om te buigen naar een 3-4 voorsprong. De “Afman Tijgers” moesten een tandje bij schakelen. Het was Marleen Haaijema die de strafworp, door de zeer goed fluitende scheidsrechter Schutte, benutte. Het was wederom Harold Posthuma die met zijn derde doelpunt de stand op 5-4 bracht. Hoogkerk liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Met nog zo’n 5 minuten te spelen was het Hoogkerk die de 5-5 maakten. De laatste minuten waren spannend en de 6-5 kon aan beide kanten vallen, maar de teams verdedigden sterk en de eindstand bleef dan ook 5-5, met de ze stand konden de beide trainers wel mee leven.

Zunobri C1 trof DTS uit Surhuizum voor een spannende wedstrijd in hun klasse.  De wedstrijd verliep heel goed beide teams waren sterk aan elkaar gewaagd. In de rust was het 3-4 . Irma ging er uit in de rust die wel goed had gespeeld, maar ik vond dat iedereen goed speelde. Lisanne kwam erin voor Irma die kwam dus bij Loes in het vak. Op het eind was het heel spannend we hadden ongeveer nog drie minuten speel tijd en het stond 5-5. Maar in de laatste minuten scoorde DTS nog. De eindstand was dus 6-5 voor DTS. Yoon-Ie Luining vertelde aan het einde van haar wedstrijd:” ik vond zelf dat het de beste wedstrijd was in de zaal.”

Als laatste Zunobri E1, deze speelde een spannende uitwedstrijd tegen Noordenveld E1 te Roden. Ons viertal vond in de spelers van Noordenveld E1 een lekker fanatieke tegenstander. Maar dit mocht niet baten want Zunobri E1 won deze wedstrijd met 5-4.