Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zunobri houdt vast aan kampioensdoel

27 november 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
verlies in Emmen

EMMEN – Voor de tweede wedstrijd van het zaalseizoen reist het team uit Zuidhorn af naar Emmen, een avondwedstrijd, tegen de directe concurrent, EKC 2000 1. Kijkend naar de eerdere uitslagen van EKC is één ding zeker. Er gaan een hoop doelpunten gescoord worden. Tegen
KVW ’22 6 wisten zij 24 keer te scoren en tegen Stadskanaal ‘74 3 kwamen zij uit op 30 doelpunten. Aan de spelers van Zunobri om een antwoord te vinden op het scorend vermogen van EKC.

Slechts enkele minuten later keek Zunobri al tegen een 4-0 achterstand. Het duurde even tot Manon Brander het eerste doelpunt voor Zunobri op het bord zet. Dankzij een fraaie pass van Yoon-Ie Luining weet zij van dichtbij te scoren. Snel daarna weet Thomas Wijtsma te scoren van afstand. Simone Veenstra en Stefan Steenbergen brengen beide ploegen op gelijke hoogte. Zunobri is weer terug in de wedstrijd. EKC komt met een tegenaanval. Twee rake doelpunten en de stand is 6-4.

Aan de kant van EKC staan twee mannen met scherp te schieten, aan Zunobri om mee te scoren. Stefan met een schot in de roos voor de 6-5, maar het lukt de spelers van Zunobri niet om het scoren voort te zetten. EKC breidt de voorsprong uit tot 10-5.

Met een achterstand van vijf doelpunten is de wedstrijd nog niet gespeeld. Sharon van der Leest maakt er 10-6 van, EKC 11-6, Thomas en Stefan weten de achterstand te verkleinen tot drie doelpunten. Nog enkele seconden in de eerste helft en het is toch EKC met het laatste woord.

In de kleedkamer is het team op zoek naar een antwoord op de scherp schietende spelers van EKC. Het verschil is vier doelpunten. Wil de ploeg naar huis gaan met de punten, moeten zij nu twee versnellingen hoger.

14-8. EKC begint de tweede helft met twee doelpunten. Simone Veenstra weet dan de 14-9 binnen te schieten. 15-9. Janneke van Hielkema komt het veld in en weet al snel te scoren voor de 15-10. Gevolgd door een periode gedomineerd door EKC. Het zijn nu de dames van EKC die raak schieten. Voor Zunobri weten Sharon en Thomas nog te scoren, maar de achterstand is inmiddels uitgelopen tot 21-12. Janneke weet nog een tweede doelpunt te maken voor een eindstand van 22-13.

Na de 4-4 kon Zunobri niet meer bij blijven. Een wedstrijd gewonnen door de rake schoten, waarvan EKC duidelijk de overhand had. Het is nog een lang seizoen, de pijlen zijn gericht op de volgende wedstrijd tegen Noordenveld 4. Voor de return zal er alles aan gedaan worden om een antwoord te vinden op EKC. De hoge verwachting worden niet bijgesteld, het kampioenschap blijft het doel.

Door: Stefan Steenbergen

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Edwin slijkhuis

Edwin uit Zuidhorn wint Kleine Moere cross in Grolloo

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
De Kleine Moere cross in Grolloo, de zesde en tevens laatste van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit seizoen 2023-2024 is gewonnen door Edwin Slijkhuis
Lees verder →
Koos bladt

Garnwerder Glaskunstenaar Koos Bladt overleden

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Koos Bladt heeft in 2020 geexposeerd tijdens de Kunst in de Etalageroute te Zuidhorn.
Lees verder →
Oostergast-vogelvlucht

Woonlasten in ruim kwart gemeenten boven 1.000 euro

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier net eronder met 940,65, 3 % meer dan in 2023
Lees verder →
Zunobri162

Zunobri 1 werkt aan doelsaldo

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
tactiek is om KVW haar aanvallen te beperken tot slechts één schot om daarna zelf wel de bal erin te schieten.
Lees verder →
Talero jeugd

Winst voor tafeltennissers jeugd Talero

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
De ene partij was nog mooier en spannender dan de andere
Lees verder →
Poeste

Wilbrand Poeste 40 jaar muzikant

03 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” huldigt jubilaris
Lees verder →