Zunobri E1 wint met grote overmacht

4 maart 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
zege echte teamprestatie
Zunobri-e1-2019

Na enkele keren er al dichtbij te hebben gezeten, was het afgelopen eindelijk zover. Zunobri E1, met als sponsor Land Schoenmode, greep met grote overmacht de eerste zege in de zaalcompetitie. Maar liefst elf keer wist de jeugdige ploeg van trainersduo Sharon en Tjeerd de bal door de korf te schieten. En aangezien de tegenstander Nic./Hoogkerk E3 dit maar drie keer lukte, werd er een prachtige 11-3 zege geboekt.

Het eerste kwart viel het schot nog niet echt, ondanks enkele fraaie pogingen van Kim Werksma en Merle én een nogal dubieuze afgekeurde treffer van Kim Werksma. Die laatste revancheerde zich echter door pal voor het eindsignaal alsnog raak te schieten: 0-1.
De basis voor de overwinning werd gelegd in het uitstekende tweede kwart. Merle schoot de 0-2 binnen en na een goede doorloopbal van de thuisploeg werd het 1-2. In het vervolg kwam Zunobri helemaal los. Tess en Kevin scoorden allebei tweemaal en zorgden voor de 1-6 ruststand.
In het derde kwart scoorde Kim Werksma al snel 1-7  door een vrije schietkans te benutten. Daarna stokte de scoringsdrift even, maar Nic./Hoogkerk profiteerde niet en kwam slechts eenmaal tot scoren.
Met een 2-7 voorsprong kon Zunobri met een gerust hart aan het laatste kwart beginnen. De scherp schietende Tess en Kevin schoten wederom twee keer raak. Voor het eerst werden de dubbele cijfers gehaald. Nic pakte tussendoor ook nog een doelpunt mee en zo werd de eindstand 3-11.

Stan, Kim Bakker en Chiara kwamen zaterdag misschien niet op de scorelijst, maar onderschepten, verdedigden en speelden met een geweldige inzet en passie. Deze zege kan dan ook zonder overdrijven een echte teamprestatie genoemd worden.