Zunobri E1 kampioen

6 oktober 2013    Zuidhorn-nieuws - Sport
Team onder leiding van trainers Manon Bos en Marjolein Bloema mocht zich terecht kampioen noemen
Zunobrie1kampioen

Afgelopen zaterdag vierde KV Zunobri hun eerste kampioenschap, namelijk de E1. Het team onder leiding van trainers Manon Bos en Marjolein Bloema mocht zich terecht kampioen noemen na een prima overwinning op Noordenveld uit Roden. Merel Hofman, die vond dat er een goede wedstrijd werd gespeeld en dat Bram Henstra maar liefst 7x scoorde, was terecht blij dat ze zich aan het einde van wedstrijd kampioen mochten noemen. Beide sponsoren Arjan van Esch en Jos Martini waren laaiend enthousiast dat “hun” team kampioen werd. Toch een topprestatie ook voor beide sponsoren!
Het vlaggenschip van Zunobri, gesponsord door Veenstra & Stroeve en v/d Leest, mocht afgelopen zaterdag weer aantreden. Deze keer tegen MN en W uit Hijum.
Na het gelijke spel van vorige week waren de blauw/witten van Zunobri gebrand om een goede pot nee te zetten. Het was mooi weer, het zonnetje scheen en er was bijna geen wind dus de weersomstandigheden waren ideaal voor een mooie wedstrijd.
Zunobri begon dan ook goed aan de wedstrijd, na 2 minuten scoorde Peter Schutte door middel van een doorloopbal. MN en W kwam al snel weer terug en scoorden vlak achter elkaar 2 punten.
Michiel Oosterhoff zorgde voor de 2-2 d.m.v. een afstandsschot.
De eerste helft ging goed gelijk op en het verschil in score is maximaal 2 punten geweest in het voordeel van de ploeg uit Hijum.
Verder scoorden Peter Schutte, Ricardo de Graaf en Marjolein Bloema nog een paar mooie punten zodat het bij de rust 6-7 stond, nog altijd in het voordeel van MN en W.

Trainer Gert-Jan van Drogen die tevens ook speler was vandaag, was in de rust tevreden er  werd veel strijd en werklust geleverd. De blauw/witten kwamen scherp en fel weer uit de kleedkamer.
Maar al vrij snel kreeg Esther Hamming een punt tegen, waardoor het gat weer 2 punten was.
Echter al heel snel erachter aan maakte Esther Hamming zelf een mooi afstandsschot.
Vanaf dit moment ging Zunobri echt korfballen. Door goed verdedigen en zelf te scoren werd de achterstand weggewerkt en uitgebreid tot zelfs een voorsprong 10-9.
Helaas had de ploeg van trainer Klaas Smit nog veerkracht om de gelijkmaker te scoren door een afstandsschot te maken. Hiermee kwam de einduitslag op 10-10.
Daarnaast speelde Zunobri E2 ook een wedstrijd en de spelers van hadden er zin in vandaag. En dat kon teamouder Erna Kleine zich goed voorstellen: “want wat zijn deze kinderen gegroeid, beide trainsters verdienen een dikke pluim”
Ze speelden vandaag tegen Noordenveld E1 in Roden en hebben hun beste wedstrijd ooit laten zien. En dat tegen een tegenstander die al een aantal jaren samen speelt. Er werd door de kinderen heel goed rond gespeeld en ook het verdedigen ging uitstekend. Het vrijlopen is nog een beetje lastig als de tegenstander steeds achter je aan rent en dan moet je ook nog de bal in de gaten houden.En helaas wil het scoren nog niet zo lukken, maar de kansen waren er, en ineens zal hij er een keer ingaan. Uitslag van deze mooie wedstrijd is  18-0 geworden voor Noordenveld.
De B-Aspiranten van de Zuidhorner korfbalclub mochten aantreden tegen NKC uit Marum/Noordwijk deze wonnen verdienstelijk met 10-8.

Ook heeft KV Zunobri een Midweek team dat doordeweeks korfbalt, het is een team van oud en jonge spelers die het niet meer op kunnen brengen om op zaterdag nog te kunnen korfballen. Dit team zoekt nog versterking. Heeft u zin om 1x per week een enthousiast potje te korfballen dan kunt u voor meer informatie terecht bij het secretariaat Dhr R. Bloema te bereiken op: 0594-505220