Zunobri C1 verliest op het nippertje van Sparta

16 februari 2015    Zuidhorn-nieuws - Sport
Zunobri C1speelde in Leek tegen Sparta C1
Zunobri actie

Zunobri C1 had zaterdag 14 februari een wedstrijd tegen Sparta C1. De wedstrijd werd gespeeld in Topsporthal Leek te Leek. Het ging gelijk op met het bal bezit. En we hadden gelijke kansen om te scoren.
De eerste helft eindigde in 0-0.
In de tweede helft werd de eerste 1-0 gescoord door Sparta C1. Maar gelijk daarna scoorde Sharon met een doorloop bal 1-1 voor Zunobri C1. In de tweede helft waren ze iets sterker dan wij ze scoorden 3-1 Sparta C1. Maar in de laatste minuten van de wedstrijd scoorde Sharon de 3-2 voor Zunobri C1. De wedstrijd eindigde dus in een eindstand van 3-2 voor Sparta C1

Zunobri wint laatste thuiswedstrijd
Na twee nederlagen op rij was Zunobri er op gebrand om de punten in eigen huis te houden. Anderhalve week geleden werd er nog verloren van Leonidas.

De Stroeve- van der Leest formatie ging fel van start. Met een slimme actie van Peter Schutte werd er een strafworp verdiend, deze werd  afgemaakt door Tjeerd de Jong. Daarna was de uitploeg wat beter in het afmaken van de kansen. Hierdoor kwam de stand op 2-4. Door 2 afstandsschoten van Esther Hamming en Alle Veenstra  werd de stand weer gelijk gemaakt. De Zuidhorners kwam met doelpunten van Peter Schutte en mooie doorloopbal van Tjeerd de Jong op voorsprong  van 6-4. Na het fluit signaal was de ruststand 7-5 in het voordeel van de thuisclub.

In de rust hamerde invallend coach Hans Luining erop dat Zunobri net zo hard moesten blijven werken als in de eerste helft en was verder al erg  tevreden.

Na de rust was de eerste score weer voor Zunobri. Van de hand van Janneke van Hielkema kwam een afstandsschot. Daarna was de scherpte even een  tijdje weg waardoor Leondias terug kwam tot 8-8.  Vervolgens ging de stand lange tijd gelijk op tot 11-11. Daarna kwam de uitploeg door 2 doelpunten op voorsprong. Zunobri liet het er niet bij zitten door een goede actie van Alie Pera kreeg ze een strafworp mee. De dame was het er duidelijk niet mee eens liet zich gaan en kreeg een gele kaart. Kort na dat incident ging het weer mis, kregen de zunobrianen nogmaals een strafworp, en deze werd opnieuw afgemaakt, de stand was hiermee weer gelijk 13-13. Met het einde van de wedstrijd in het zicht werd het verschil gemaakt door een afstandsschot van Tjeerd de Jong. En na een lange aanval van 2 minuten maakte Janneke van Hielkema het met een mooi kansje af, en werd de eindstand op scorebord gebracht 16-14.
Een mooie overwinning op Leonidas. Invallend trainer/coach Hans Luining beaamde dit ook met dat Zunobri als een collectief gespeeld heeft!

Doelpuntenmakers: Tjeerd de jong 7, Janneke van Hielkema 3, Alle Veenstra 3, Esther Hamming 1, Wietse van der Noord 1, Peter Schutte 1.