Zunobri B1 de baas in Gorredijk

4 februari 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Volgende week speelt Zunobri B1 thuis tegen de koploper 13.00 uur.
Zunobri-b1-2019

zaterdagmiddag 2 februari mocht Zunobri B1 het in Gorredijk opnemen tegen LDODK B4. Ruim op tijd arriveerden de Zunobrianen in sporthal de Kortezwaag waarin LDODK 1 ook haar korfbal league wedstrijden speelt.

Na kort inspelen floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Het was een dame van LDODK die in de eerste aanval van afstand wist te scoren. Kort daarna was het Ernst Jedan die van afstand de gelijkmaker binnen schoot. In de fase die volgde was Zunobri B1 de bovenliggende partij, vooral door veel concentratie in de verdediging. Uiteindelijk waren het Marit Snip en Renzo Rozema die Zunobri op een verdiende voorsprong zette. LDODK kwam van afstand terug tot 2 - 3 waarna Lieke Klont en Vera Schutte uit 2 dode spelmomenten de korf wisten te vinden. Bij een 2 - 5 voorsprong floot de scheidsrechter voor de rust.

Na het geven wat complimenten werd afgesproken dat we de tweede helft vol door zouden gaan om de tegenstander niet meer terug te laten komen in de wedstrijd. In de tweede helft bleek het voor beide teams lastig om tot scoren te komen. Uiteindelijk was het LDODK die halverwege de tweede helft voor het eerst tot scoren kwam. Dit was voor Zunobri B1 het teken om het tempo er nog eens in te gooien. Door goals van o.a. Jesse van der Wijk liep Zunobri uit naar 3 - 8 en floot de goed fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een mooie wedstrijd voor het publiek, tegen een tegenstander waarvan in november nog ruim werd verloren. Een mooie bevestiging dat het team van Thomas Wijtsma en Willem Pera op de goede weg is. Coach Willem Pera zei na afloop dat hij vooral een team had gezien die weinig fouten maakte, en daarnaast aanvallend goede kansen creëerde. Volgende week speelt Zunobri B1 thuis tegen de koploper 13.00 uur.

verslag: Willem Pera