Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zunobri B1 de baas in Gorredijk

4 februari 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Volgende week speelt Zunobri B1 thuis tegen de koploper 13.00 uur.
Zunobri-b1-2019

zaterdagmiddag 2 februari mocht Zunobri B1 het in Gorredijk opnemen tegen LDODK B4. Ruim op tijd arriveerden de Zunobrianen in sporthal de Kortezwaag waarin LDODK 1 ook haar korfbal league wedstrijden speelt.  

Na kort inspelen floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Het was een dame van LDODK die in de eerste aanval van afstand wist te scoren. Kort daarna was het Ernst Jedan die van afstand de gelijkmaker binnen schoot. In de fase die volgde was Zunobri B1 de bovenliggende partij, vooral door veel concentratie in de verdediging. Uiteindelijk waren het Marit Snip en Renzo Rozema die Zunobri op een verdiende voorsprong zette. LDODK kwam van afstand terug tot 2 - 3 waarna Lieke Klont en Vera Schutte uit 2 dode spelmomenten de korf wisten te vinden. Bij een 2 - 5 voorsprong floot de scheidsrechter voor de rust.

Na het geven wat complimenten werd afgesproken dat we de tweede helft vol door zouden gaan om de tegenstander niet meer terug te laten komen in de wedstrijd. In de tweede helft bleek het voor beide teams lastig om tot scoren te komen. Uiteindelijk was het LDODK die halverwege de tweede helft voor het eerst tot scoren kwam. Dit was voor Zunobri B1 het teken om het tempo er nog eens in te gooien. Door goals van o.a. Jesse van der Wijk liep Zunobri uit naar 3 - 8 en floot de goed fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een mooie wedstrijd voor het publiek, tegen een tegenstander waarvan in november nog ruim werd verloren. Een mooie bevestiging dat het team van Thomas Wijtsma en Willem Pera op de goede weg is. Coach Willem Pera zei na afloop dat hij vooral een team had gezien die weinig fouten maakte, en daarnaast aanvallend goede kansen creëerde. Volgende week speelt Zunobri B1 thuis tegen de koploper 13.00 uur.

 

verslag: Willem Pera 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Reageren

Om een reactie achter te kunnen laten dient u ingelogd te zijn. Inloggen...

 

Laatste nieuws

Verkeersbord

Start werkzaamheden aanpassing kruising Hoendiep/Kerkeweg Oostwold

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws
De aanpassing van het kruispunt moet leiden tot meer veiligheid voor de fietsende schoolkinderen. Sinds de sluiting van de basisschool in Den Horn fietsen veel schoolkinderen over dit kruispunt naar de school in Oostwold.
Lees verder →
Maple tree jubileum (1)

Lustrum Maple Tree English

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Op 17 April vierde Lesley Ann Fransen-Heyink samen met haar leerlingen en hun ouders het 5 jaar bestaan van Maple Tree English.
Lees verder →
Haringniekerk2019 (1)

Burgemeester hapt harinkje in Niekerk

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
De haringuitreiking, die traditioneel in de week voor Pasen plaats heeft, gebeurt op grond van een legaat dat een zekere Menno Jeltema naliet aan de voogdij van het Pepergasthuis te Groningen
Lees verder →
Bauke-verkenning-2019 (7)

Bauke verkent route voor Mollematocht in augustus

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
Fietsclub voor de Wind haakt aan en fietst de 90 kilometer met de Zuidhorner mee door Groningen. CBS Het Anker scoort handtekeningen
Lees verder →
Go!noord aduard

Aduard ziet kansen op het gebied van veiligheid, bewegen en ontmoeten

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws
​GO!Noord is een samenwerkingsproject tussen het RIVM, de Hanzehogeschool, de GGD, de Veiligheidsregio en de gemeente Westerkwartier. Het onderzoeksproject richt zich op het snijvlak van ruimtelijke ordening en volksgezondheid.
Lees verder →
Paasvuur foto Gerard Lutterop

Verbod op paasvuren en geplande boerderijbrand bij Den Horn vanwege droogte

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Door de aanhoudende droogte in de natuur en de verwachte hogere temperaturen bestaat een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand. De Veiligheidsregio Groningen heeft daarom besloten vanaf vandaag, 17 april 2019, over te gaan naar fase 2 van natuurbrandrisico. Dit risico betekent dat een natuurbrand zich...
Lees verder →