Zunobri A1 kampioen

20 maart 2017    Zuidhorn-nieuws - Sport
Door goede prestaties van afgelopen seizoen mag Zunobri A1 het komende veldseizoen een klasse hoger uitkomen
Zunobri a1 kampioen-2017

In de laatste zaalwedstrijd was de opdracht voor de KEES AFMAN (uitdeuken zonder spuiten!) formatie duidelijk. Bij winst was Zunobri A1 kampioen. Na een goede warming-up was het team er klaar voor. Thomas Wijtsma opende de score van afstand. Maar daarna begon een fase waarin de spanning van het mogelijke kampioenschap zichtbaar was. Er werd goed gespeeld, maar de gecreëerde kansen werden net niet afgerond. Het waren de gasten uit Twijzel die door 2 afstandschoten op een 1-2 voorsprong kwamen. Uiteindelijk was het Stefan Steenbergen die van afstand raak schoot. Na dit doelpunt leek de spanning van het team af te vallen en via goals van o.a. Harold Posthuma, aanvoerder Loes Henstra en Irma Blaauw liepen de Zuidhorner junioren redelijk eenvoudig uit naar een 8-3 ruststand.

In de rust hamerden coaches Matthijs Slager en Willem Pera er op om het aanvallende tempo nog wat te verhogen en verdedigend de druk op de aangeef hoog te houden. Waar het in de eerste helft met name de heren waren die voor de doelpunten zorgden waren de dames in de tweede helft los. Ludmila Wilhelm opende de score in de tweede helft met een korte kans, gevolgd door doelpunten van o.a. Sharon van der Leest, Lisanne Posthuma en Cho Luining. Bij een stand van 14-4 leken de Friese gasten moe gestreden en kon Zunobri A1 het publiek verwennen met een paar fraaie aanvallen. In de laatste minuten scoorden Yoon-ie Luining en Wieke Weima beiden een korte kans waardoor alle spelers op het score formulier terecht kwamen. Bij een 17-7 stand floot scheidsrechter Robert Jan Hidding af en kon het kampioenschap gevierd worden met het publiek.

Door de goede prestaties van het afgelopen seizoen mag Zunobri A1 het komende veldseizoen een klasse hoger uitkomen. Een mooie uitdaging voor de nog jonge ploeg. De eerste wedstrijd is op 1 april in Groningen tegen Rog A1.

Onderschrift bij foto

Achterste rij (vlnr):Willem Pera (trainer/coach), Thomas Wijtsma, Harold Posthuma, Stefan Steenbergen, Cho Luining en Matthijs Slager (trainer/coach). Voorste rij (vlnr): Sharon van der Leest, Yoon-ie Luining, Lisanne Posthuma, Loes Henstra, Irma Blaauw, Wieke Weima en Ludmila Wilhelm.