Zunobri 1 wint na zwaarbevochten wedstrijd

30 januari 2017    Zuidhorn-nieuws - Sport
Zunobri tegen Wik'34

Damwoude - Afgelopen zaterdag reisde Zunobri 1 af naar Damwoude. Zunobri zit er goed in dit seizoen maar moet elke wedstrijd optimaal presteren om punten te halen. Er wordt makkelijk gescoord maar verdedigend moet het beter. Wik ’34 had de vorige wedstrijd van een kampioenskandidaat gewonnen en wilden dat kunstje maar wat graag overdoen.

De Veenstra-Stroeve/van der Leest formatie begon ijzersterk aan de wedstrijd. John Beeftink scoorde een mooie openingsgoal na aangeven van Willy de Jong. Mede door doelpunten van Alie Pera en Peter Schutte was de stand na een kwartier spelen 1-5. Wik ’34 kreeg echter meer en meer grip op de wedstrijd. Verdedigend hadden beide partijen het goed op orde waardoor de doelpunten in de eerste helft duur waren. De kleedkamers werden opgezocht met een 5-7 ruststand.

Na rust waren het de Damwalders die het initiatief namen. Met twee doelpunten werd de stand gelijk getrokken en veranderde de wedstrijd in een echte strijd. Zunobri zocht naar doelpunten maar kon moeilijk omgaan met de speelstijl van de tegenstander. Fred Pera werd goed verdedigd maar speelde eerst zichzelf en daarna Tjeerd de Jong knap vrij, 9-11. Ook nu gaf Wik ’34 niet op, met achterverdedigen en fysiek spel vochten zij door. De Zuidhorners hielden zich teveel bezig met randzaken in plaats van waar ze goed in zijn, doelpunten maken. Coach André Woltinge deed er alles aan om zijn ploeg weer op het goede pad te krijgen, met succes. Met een heel belangrijk doelpunt van John Beeftink werd zes minuten voor tijd een gat geslagen van vier punten, 11-15. Het verzet van Wik ‘ 34 was gebroken en Zunobri speelde de wedstrijd uit. De eindstand werd bepaald op 13-18.

Na de wedstrijd was er slecht nieuws voor Peter Schutte. Hij moest in de tweede helft wegens een blessure gewisseld worden. Waar het Damwalder publiek nog dacht dat het wel mee viel bleek later dat zijn achillespees gescheurd is. Wij wensen Peter veel beterschap en sterkte met het herstel. Zunobri 1 staat nu op de tweede plek, dit is nu al een fantastische prestatie. Aankomende weken gaan de Zuidhorners er alles aan doen om deze plek te behouden en mogelijk zit er een nog een stunt in. Zaterdag 4 februari wordt er in Zuidhorn gespeeld tegen Spannum, om 15.10 uur. Komt allen!

Doelpuntenmakers: Tjeerd de Jong (5), Jantine Ribeiro (5), John Beeftink (3), Fred Pera (3), Peter Schutte (1), Alie Pera(1).