Zunobri 1 stevig op tweede plek na winst op Stadskanaal ‘74

20 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Stadskanaal is een geduchte tegenstander voor Zunobri, tegen deze ervaren ploeg speelde Zunobri al heel wat wedstrijden.
Zunobri-1-2019

Het afgelopen weekend mocht Zunobri 1 afreizen naar Stadskanaal. Een ontmoeting tussen de nummer 2 en 3 uit de vierde klasse A. Bij winst zou Zunobri plek twee niet meer verliezen dit seizoen, bij verlies kon Stadskanaal inlopen op de ploeg van Emiel Folkers.

Stadskanaal is een geduchte tegenstander voor Zunobri, tegen deze ervaren ploeg speelde Zunobri al heel wat wedstrijden. Wie er deze keer met de winst vandoor zou gaan was niet te voorspellen, de vorm van de dag zou de doorslag geven. Coach Emiel Folkers husselde voor deze wedstrijd zijn vakken flink door elkaar, hoe deze wisselingen uit zouden pakken was nog afwachten.

De eerste treffer, en tevens het eerst initiatief was aan de gastheren van deze zaterdag. Via vlotte treffers keken de Zunobrianen al snel tegen een 3-1 achterstand aan. Door drie treffers op rij, van onder andere Rolf Pera en Janneke van Hielkema werd de achterstand omgebogen naar een 4-3 voorsprong. De energie en creativiteit die de Zuidhorners op de mat legden zorgden voor veel kansen. Toch lukt het Stadskanaal om tot 5-6 in het spoor te blijven van Zunobri. In het tweede kwart van de wedstrijd zette Zunobri vol aan, en liet het via heerlijke combinaties mooi korfbal zien. Met een indrukwekkende 7-0 run werd de wedstrijd al in de eerste helft beslist. Met de stand van 6-14 gingen de beide ploegen aan de thee.

In de tweede helft lukte het Zunobri niet het gat vergroten. De aanvallen liepen nog wel, maar de krachten vloeiden langzaam weg. Het resultaat was een minder schotpercentage, en een langzaam inlopend Stadskanaal. Met enkele wissels probeerde coach Folkers zijn ploeg weer aan de praat te krijgen. Dit lukte redelijk, want Manon Brander liet direct van zich horen door van afstand de 10-16 binnen te schieten. De hele tweede helft bleef Zunobri de bovenliggende partij, en wist het dat de punten zo goed als zeker mee konden naar Zuidhorn. Simone Veenstra schoot de 14-19 binnen, en even later werd het 15-19. In het slot van de wedstrijd vergrootte Zunobri toch nog weer het gat. De eindstand werd uiteindelijk 16-22 door een afstandsschot van Fred Pera.
Door de winst van Leeuwarden op Korwi is nu bekend dat Leeuwarden kampioen wordt in de poule. Toch strijd Zunobri door, want ook de tweede plek in deze poule kan nog veel waard zijn.