Zunobri 1 speelt goede wedstrijd tegen NQL

12 januari 2014    Zuidhorn-nieuws - Sport
in Damwoude tegen Nij Quick Libben.

Onder leiding van oud-coach Christiaan Schaafsma in verband met afwezigheid van coach Gert-Jan van Drogen, trad het eerste van zunobri aan in Damwoude tegen Nij Quick Libben. Met Richard Voogd die zijn eerste minuten maakte dit seizoen in de basisopstelling begonnen de ploegen heel gelijkwaardig aan elkaar. Voor elke meter werd geknokt en beide ploegen hadden het lastig met het verdedigende spel van de tegenstander. Waar NQL het in de eerste helft moest hebben van afstandschoten scoorden de Zuidhorners meer door doorlopers en goed uitgelokte strafworpen onder andere van Esther Hamming en Aniek Veenstra. Hierdoor was er maximaal een verschil van twee punten tussen de ploegen. Pas in de slotsecondes van de eerste helft werd er een gaatje van drie punten geslagen door NQL.

In de rust werd de leeggespeelde Ricardo vervangen door oudgediende Hans Luining. Ondanks dat er gelijk na rust gelijk weer gescoord werd door de tegenstanders gaf de blauw-witte brigade niet op en wisten zij de marge met nog een kwartier op de klok weer terug op twee te krijgen. Met het nemen van zijn derde strafworp in de wedstrijd zorgde John Beeftink hier voor. Zunobri had het gevoel dat er meer te halen viel maar door dit gevoel leken ze te bevriezen op het beslissende moment. NQL wist hier dankbaar gebruik van te maken en zette de marge op vijf goals Hier deed het afstandsschot in de laatste seconde van John Beeftink niets aan af.

Zunobri C1 vertrok richting het Friese Kollum voor een wedstrijd tegen Invicta C1. Beide teams waren zeer gewaagd aan elkaar. Binnen een minuut was het 1-0 voor Invicta C1, maar de Zuidhorners lieten het daar niet bij zitten en scoorde een minuut later de gelijk maker. Een paar minuten later scoorde de tegenstanders nog twee doelpunten. Maar de Zunobrianen gingen er tegen aan en scoorden de 3-2.
In de tweede helft hadden beide teams gelijken kansen. Maar er werd heel lang niet gescoord door beide ploegen. Het bleef spannend tot aan het einde van de wedstrijd. Maar uiteindelijk wonnen de Kollummers met 5-4

Zunobri E1 trad aan tegen KV Boelenslaan, de koploper op dit moment. Zunobri begon sterk en kwam al vrij snel op een voorsprong. Boelenslaan kwam echter snel terug. Het werd voor het publiek al snel duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het tempo werd opgeschroefd en de score ging de hele wedstrijd gelijk op. Aan het eind van stond Boelenslaan met 1 punt voor. Eindstand 10-9.  Al met al een mooie wedstrijd!

Al laatste was het Zunobri E2 die aantoog Zunobri E2, 8 kind sterk, naar Assen voor een confrontatie met VDW-OLS in Assen. Afhankelijk leken de teams redelijk gewaagd aan elkaar. Echter in het verloop van de wedstrijd bleek het team uit assen iets trefzekerder wat resulteerde in 8-0 verlies. Wel zagen we de mooie doorloop ballen van Mare en Emma. Er werd ook driftig verdedigd door Zunobri E2. Echter dit kreeg niet de waardering die het verdiende van de scheidsrechter. Als deze iets meer oog had gehad voor het verdedigings talent van ons team, had de score er anders uitgezien.