Zunobri 1 neemt in stijl afscheid van thuispubliek

22 mei 2017    Zuidhorn-nieuws - Sport
A-team wordt kampioensfavoriet
Korfbal-fred pera

Op zaterdag 20 mei was er op het korfbalveld aan het van Starkenborgkanaal een gezellig drukte. Alle teams van KV Zunobri speelden thuis en dit zorgde voor lekker veel publiek bij de laatste wedstrijd van de dag. Het A1 team speelde tegen Rodenburg, met wie het de eerste plaats deelde in de buitencompetitie. Het door Kees Afman gesponsorde team won overtuigend met een 19-9, en is daarmee nu kampioensfavoriet.

Zunobri 1 mocht om half 4 aantreden tegen Vefo 1 uit Veeningen.
De vorige ontmoeting eindigde in een ruime overwinning voor de Zuidhorners. Een wedstrijd die gewonnen moest worden om het afscheid van Janneke van Hielkema en Manon Bos een feestelijk tintje te geven.

Zunobri liet in de beginfase direct zien geen kansen weg te willen geven aan de gasten van vandaag. In 10 minuten tijd wist de formatie van André Woltinge al 4 keer te scoren. Het waren John Beeftink, Alie Pera en Tjeerd de Jong die voor Zunobri de eerste doelpunten lieten aantekenen. En Zunobri trok de lijn goed door, via mooie aanvallen en dominant spel wisten Willem en Fred Pera de stand tot een enorme voorsprong te vergrootten, 10-1.
Na deze sterke start lukte het Zunobri niet om door te drukken en een monsterscore op het bord te zetten. De gasten uit Veeningen scoorden een aantal keer mee en Esther Hamming wist de ruststand op 14-7 te zetten.
Na de rust werd de voorsprong van Zunobri vergroot. John Beeftink scoorde een mooi afstandsschot en even later wist Jantine Ribeiro haar invalbeurt op te leuken door twee maal te scoren uit fraaie acties.
De wedstrijd kabbelde in de tweede helft rustig voort, zonder dat Zunobri nog in de problemen kwam. Rolf Pera, voor vandaag weer eventjes Zunobriaan, tekenende met een prachtig schot voor alweer de 20-9. Manon Brander deed ook van zich spreken door de 22-10 door de mand te mikken.
Manon Bos werd nog binnen de lijnen gebracht om zo Janneke van Hielkema een publiekwissel te geven. Met bloemen en veel knuffels mocht Janneke het laatste stukje van de wedstrijd vanaf de zijlijn toekijken. Manon Bos ging op zoek naar haar treffer, om ook in haar laatste wedstrijd nog van zich te laten spreken. Helaas bleek de tijd te kort en waren er na het laatste fluitsignaal ook voor haar bloemen. De beide dames gaan zich volgend jaar meer op hun studies richten. Voor het team en de vereniging een gemis, en we hopen de beide dames snel weer langs de lijn te zien.

De eindstand van 24-13 kwam tot stand door doelpunten van: John Beeftink (5), Tjeerd de Jong (4), Fred Pera (4), Esther Hamming (3), Alie Pera (3), Jantine Ribeiro (2), Willem Pera (1), Manon Brander (1) en Rolf Pera (1)

Doelpunten voor het A-team: Stefan Steenbergen 6, Thomas Wijtsma 6, Loes Henstra 3, Harold Posthuma 2, Ludmila Wilhelm 1, Cho Luining  1

(foto team 1: Fred Pera)