Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zunobri 1 knalt het nieuwe jaar in

14 januari 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
In het nieuwe jaar stond voor Zunobri als eerste de wedstrijd tegen SF Deinum op het programma.
Zunobri-1-2018

De equipe van Emiel Folkers werkte deze week nog een oefenwedstrijd af tegen Vitesse uit Beilen en leek klaar om de Friezen het vuur aan de schenen te gaan leggen. Deinum bezet in de ranglijst de vijfde plek, en Zunobri moet het momenteel doen met de zesde. Na deze wedstrijd kon dat zomaar anders zijn, bij winst klimt Zunobri een plekje, ten koste van de opponent van vandaag.
Zunobri wist dat het een verdedigend stugge ploeg ging treffen, gezien de weinige goals die de ploeg tegen kreeg dit seizoen. Zelf weet Zunobri doorgaans redelijk te scoren, maar of dit vandaag ook zo makkelijk ging viel nog te bezien.

In één van de eerste aanvallen was het Esther Hamming die Zunobri op 1-0 schoot. Maar het antwoord van Deinum liet niet lang op zich wachten. Zoals voorspelt was het voor Zunobri lastig om tot scoren te komen. Maar gelukkig stond de Zunobri verdediging goed. Ondanks de mooie aanvallen die Zunobri speelde lukte het scoren maar lastig. Halverwege de eerste helft stond er een magere 3-4 op het scorebord.
Pas tegen het einde van de eerste helft lukte het Deinum iets afstand te nemen van Zunobri. Met 5-8 werd de kleedkamer opgezocht.
Tijdens de rust toonde coach Folkers zich tevreden met het aanvalsopzet in beide vakken. Toch hamerde hij nog meer op de verdediging. In zijn ogen ging de best verdedigende ploeg er vandaag met de punten vandoor.

Direct na rust werd het gaatje voor het eerst vier punten. De thuisploeg moest in de achtervolging en heel langzaam maar zeker trok Zunobri de wedstrijd naar zich toe. Na de 7-9 van Fred Pera en vlak daarna een mooie treffer van Thomas Wijtsma ging het ruim opgekomen publiek vol achter de ploeg staan. Mede hierdoor, en door de stugge verdedigingvan Zunobri raakten de Friezen volledig uit hun spel. Toch lukte het Zunobri niet te profiteren van deze wankeling en even later stond er toch weer een 8-11 achterstand op het bord.
Nog eenmaal rechte Zunobri de rug en zette aanvallend volledig aan. Jantine Ribeiro schoot de aansluitingstreffers binnen op 10-11. Met nog maar kort te spelen forceerde deze zelfde Ribeiro ook de 11-11. Na de vakwissel veroverde Zunobri snel de bal en kon op zoek gaan naar een mogelijk beslissende voorsprong. Redelijk geduldig werd de aanval opgezet in het aanvalsvak. Het was Simone Veenstra die na een sterke actie een doorloopkans kreeg. Ze faalde niet en mikte Zunobri voor het eerst de tweede helft op voorsprong.

Met nog iets meer dan een minuut op de klok moest Zunobri proberen snel de bal in de ploeg te krijgen en te houden. Na een sterke verdedigende rebound kon Zunobri de tijd volspelen. Na nog één aanval floot de scheidsrechter voor het einde. De ontlading binnen de ploeg van sponsor Esha was groot. Want na lang tegen een achterstand te hebben aangekeken ging Zunobri er toch met de volle buit vandoor! Aanvallend was Zunobri vandaag niet geweldig, maar door de tegenstander in de tweede helft op slechts drie doelpunten te houden mag het toch twee punten bijschrijven. Hierdoor stijgt Zunobri nu naar plek vijf.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Reageren

Om een reactie achter te kunnen laten dient u ingelogd te zijn. Inloggen...

 

Laatste nieuws

Cultuurmanifest-willem tjebbe oostenbrink

“DICHTERBIJ WESTERKWARTIER”

18 maart 2019    Zuidhorn-nieuws
Dichtersfestival met: Meindert Talma, Jane Leusink, Willem Tjebbe Oostenbrink, Aly Freije en Tom Withaar
Lees verder →
Afvalproject westerkwartier (84)

1500 leerlingen doen mee aan zwerfvuilactie in het Westerkwartier

19 maart 2019    Zuidhorn-nieuws
op vrijdagmorgen 22 maart
Lees verder →
Aed

AED dankzij burgerinitiatief in Zuidhorn

19 maart 2019    Zuidhorn-nieuws
Bewoners Adm. Helfrichstraat, het Van Wassenaarplein en de Kortenaer zorgen voor benodigde geld
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over wegafsluiting Fanerweg en ZZP Meet-up

19 maart 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 19 maart 2019
Lees verder →
Offspring-2019 (4)

Offspring Zuidhorn: volle bak in Balk

18 maart 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Tot volgend jaar dan maar?
Lees verder →