Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zunobri 1 haakt aan bij de koplopers

19 december 2016    Zuidhorn-nieuws - Sport
De volgende thuiswedstrijd voor Zunobri is op 21 januari
Zunobri-d1-2016

Voor Zunobri 1 stond zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma. Lijstaanvoerder Stadskanaal ’74 kwam op bezoek in sporthal Quick Silver S, en was niet van plan de twee punten achter te laten in Zuidhorn.
Bij winst kon Zunobri het gat met de nummer 1 in de poule verkleinen tot slechts 1 punt. Onder toeziend oog van het ruim opgekomen publiek maakten de beide ploegen er een mooie wedstrijd van. Nadat de openingsbal, gesponsord door de Groente- en Fruithoek Zuidhorn, was uitgenomen konden de wedstrijd  van start. 

Dat de belangen van deze wedstrijd groot waren bleek in de beginfase. Beide teams kropen maar langzaam uit hun schulp. Het was Peter Schutte die de score pas na zes minuten openende voor de Zuidhorners. Stadskanaal counterde razendsnel, en pakte zelfs een 1-2 voorsprong. John Beeftink en Janneke van Hielkema wisten in de beginfase een gat te slaan ten opzichte van Stadskanaal. Met een paar rake afstandsschoten werd de stand bepaald op 7-2, in het voordeel van Zunobri.
Tot aan de rust liet Zunobri zien enkel en alleen voor de winst te spelen. Verdedigend waren de zaken op orde, en aanvallend was er rust en structuur. Gedecideerd ging de ploeg van coach André Woltinge door met scoren en zo werd de ruststand bepaald op 12-5.


Jantine Ribeiro wist na de rust de score te heropenen door een kans van dichtbij te benutten. Hierna begonnen de aanvallen iets stroever te lopen, maar bleven de scores wel vallen. Via Tjeerd de Jong en Esther Hamming werd de stand uitgebreid naar 16-7. Een ruime marge waar Stadskanaal niet meer bovenop zou komen. Richting het einde van de tweede helft lonkte de 20ste goal voor Zunobri. Het was Fred Pera die deze op zijn naam mocht zetten, door een kleine kans te benutten.
Het slotakkoord was voor Esther Hamming en Janneke van Hielkema. Zij scoorden de 21-14 en 22-14. Zo won Zunobri met redelijke ruime cijfers. Een goede pot, zo zei coach Woltinge na de wedstrijd. 
Door de winst sluit Zunobri weer helemaal aan bij de top van de poule, en met nog iets meer dan een halve competitie te gaan is er nog veel mogelijk.
De volgende thuiswedstrijd voor Zunobri is op 21 januari. Om 15.10 uur neemt Zunobri het dan op tegen Veenwouden. Publiek is van harte welkom in de sporthal Quicksilver te Zuidhorn. 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Tosja schaeffer

Werk van Tosja en Gerard Schaeffer in Zuidhorn

06 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Aftrap wisselwinkel
Lees verder →
Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Miljoenen voor MKB voor inrichten onderneming anderhalvemetereconomie

05 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Provincie pakt gevolgen corona aan: 11,5 miljoen beschikbaar
Lees verder →
Avondvierdaagse-2018 (1)

Gewoon dit jaar de Avond4daagse lopen!

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
niet in hele grote groepen tegelijk, maar alleen met een vriendje, je sportmaatjes of met je gezin
Lees verder →
Henk bakker mondkapje (2)

Lokaal gemaakte mondkapjes van Dymph Dressen

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Duurzaam, wasbaar en uniek design
Lees verder →
Wethouder reikt bloemen uit aan mantelzorger

Bloemetje van Bert voor Mantelzorgers

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
400 mantelzorgers krijgen bloemen in gemeente Westerkwartier
Lees verder →
Bert nederveen-2019

Cliënten Wmo positief over contacten met gemeente Westerkwartier

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Een van de aanbevelingen in enquête:Heb aandacht voor het beroep dat op mantelzorgers wordt gedaan.
Lees verder →