Zunobri 1 geeft niet thuis tegen titelkandidaat

27 november 2017    Zuidhorn-nieuws - Sport
NQL op bezoek in Quick Silver S

In speelronde drie kwam NQL op bezoek in de Quick Silver S. sporthal in Zuidhorn. Zunobri 1 verloor vorige week van Wik 34 en wist dat het ook deze zaterdag een lastige wedstrijd tegemoet kon zien.
Met Jantine Ribeiro op de bank als coach, André Woltinge lag thuis in de lappenmand.

De gasten van vandaag lieten geen gras groeien over de bedoelingen van vandaag. De eerste twee aanvallen leverden uit handen van de ijzersterke Frieze heren direct twee doelpunten op.
Het lukte Zunobri maar mondjesmaat om goede aanvallen neer te zetten, regelmatig stokte de aanval al in de opbouwfase. Waar Zunobri het lastig had lukte het bij de gasten van vanmiddag uitstekend. Met een hoog baltempo en voldoende variatie lukte het NQL vrij vlot uit te lopen naar een 3-12 ruststand.
In de rust hamerde coach Ribeiro erop dat de inzet vele malen hoger moest zijn in de tweede helft. Zunobri mocht zich niet als makke schapen naar de slachtbank laten leiden. Ondanks de peptalk in de rust was het NQL dat de dienst uitmaakte in Zuidhorn. De Veenstra-Stroeve/v.d.Leest formatie kreeg geen vat op de soepele aanvallen van de Friezen. Het inbrengen van enkele wissels in de tweede helft veranderde aan het spelbeeld niet veel. De eindstand werd uiteindelijk op 7-24 gezet.

Een wedstrijd om snel te vergeten voor de blauw-witte korfballers van Zunobri. In de trainingen de komende week zal de focus moeten liggen op de ontmoeting met Spannum. Komende zaterdag ontmoeten de beide teams elkaar in sporthal de Greidhoeke in Easterein om 16.10 uur.