Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorners vieren carnaval met badmuts in Bedum

7 maart 2011    Zuidhorn-nieuws
Zeno viert carnaval in Bedum.Zaterdag 5 maart ’11 vierde Zeno groot feest in Bedum, het leek wel carnaval in het noorden. De zwemmers van Zeno werden door hun medezwemmers en supporters hartstochtelijk

Zeno viert carnaval in Bedum.

Zaterdag 5 maart ’11 vierde Zeno groot feest in Bedum, het leek wel carnaval in het noorden. De zwemmers van Zeno werden door hun medezwemmers en supporters hartstochtelijk aangemoedigd. Het enthousiaste gedrag toverde zowaar een glimlach op de gezichten van de scheidsrechters. Maar ook de tegenstanders Trivia en Ducdalf konden de toejuichingen wel waarderen. Trivia probeerde het ook nog even, maar hun aansporingen haalden het niet bij het lawaai van Zeno.
Zeno had ook reden voor feest: er was opnieuw een record-deelname van 33 zwemmers. Enkele zwemmers zijn overgekomen van het door het ontbreken van een thuiszwembad geplaagde Aquaflippers, maar er is vooral een grote toename van jonge zwemmers. Zo veel dat het bestuur van Zeno heeft besloten tot een ledenstop voor de wedstrijdafdeling. Nieuwe aanmeldingen komen eerst op een wachtlijst terecht.

De andere reden om feest te vieren waren de uitstekende prestaties van Zeno. Er vielen maar liefst 46(!) verbeteringen van de persoonlijk beste tijd te noteren. Te veel om allen apart te noemen. Twee nieuwe zwemmers verdienen dat wel want Ilse Finck en Nynke Gerritsma haalden in hun eerste wedstrijd meteen een medaille. Ook Lucia Wijbenga presteerde goed in haar eerste wedstrijd.
Er werden ook clubrecords gebroken door de zusjes Benice en Arianne Kooijinga, van de 7- en 10-jarigenen. De jongste, Benice liet een prachtige rugslag zien voor een 7 jarige. Mattia van der Laan verbeterde de tijd van voor 13-jarigen en was daarmee tevens de snelste dame ooit van Zeno op de 25 meter rugslag!

De laatste reden om er een groot feest van te maken gold het grote aantal Zeno-zwemmers dat onder luide toejuichingen naar het podium mocht, om een medaille omgehangen te krijgen. Goud was er voor Arjonne van der Laan, Benice Kooijnga, Hielke Zuidema, Mattia van der Laan, Mirte Drijfhout, Patrick Huberts, en Desmond Drijfhout.
Zilver werd behaald door Sven Heijkoop, Marinda Top, Ilse Finck, Arianne Kooijinga, Evert Hofman en Rowin Zijlstra. Brons kwam terecht bij Nynke Gerritsma, Anna Hatzman, Saakje van Zelderen, Jesper Noordenbos, Alex Wilkens en Joshua Knoop.
En het bleef nog lang onrustig in Bedum.......!

7-3-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Adrian mey zonnehuis (1)

Muzikale injectie voor bewoners en medewerkers Zonnehuis

03 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Adrian Mey laat zijn betrokkenheid zien én horen
Lees verder →
Adrian mey-2019 zonder tekst

Adrian Mey laat bewoners Zonnehuis genieten

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Buitenoptreden van zanger
Lees verder →
Kuis team 2020 eigen foto

Rijwielhal Kuis wordt Bike Totaal Kuis Noordhorn

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Meer keus, leaseplan en fietspaspoort
Lees verder →
Mollema algarve twitter

Bauke: “Ik hoop dat ik het Coronavirus heb gehad”

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Eerder was Bauke al bereid risico te nemen als de Olympische Spelen door zouden gaan
Lees verder →
Kat poes (1)

Ook katten indirect slachtoffer Coronavirus

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Onschuldig fenomeen funest voor huisdieren
Lees verder →
Nynke

Jarig in Coronatijd

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Een verjaardag om nooit te vergeten
Lees verder →