Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorners maken kennis met burgemeester

8 november 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Zo is hij een enorme Beatles fan, heeft ie al twee keer de ambtsketting gebroken en blijkt hij inventief door deze weer te kunnen repareren met een boterhamzakje sluiting.
Kennismaking ard (9)

De gemeente Westerkwartier organiseerde donderdag 7 november in Zaal Balk in Zuidhorn de eerste van twee kennismakingsavonden waarop de nieuwe burgemeester Ard van der Tuuk zich presenteert aan de inwoners. Het werd een interactieve avond in een De Wereld Draait Door-setting. De presentatie was in handen van Marcel Nieuwenweg, bekend van RTV Noord met als tafeldame Anouk Pentinga. Zij is inwoner van Zuidhorn en werkzaam bij De Schans

Met interviews, entertainment, muziek en spel kwamen de in aantal ietwat tegenvallende belangstellenden (60) meer te weten over de burgemeester.

Zo is hij een enorme Beatles fan, heeft ie al twee keer de ambtsketting gebroken en blijkt hij inventief door deze weer te kunnen repareren met een boterhamzakje sluiting.

Met zijn vrouw Anja tussen het publiek het spel petje op petje af gespeeld. De burgemeester wist niet op alles het goede antwoord te geven maar zijn score was voldoende om vertrouwen in hem te krijgen.

Dit spel werd uiteindelijk gewonnen door Martien van der Laan, een ambtenaar die de benaderingsvraag ( hoeveel inwoners heeft de gemeente  (62.765) ) eigenlijk ook niet verkeerd kon beantwoorden. Inwoner Berend Groenveld uit Niezijl zat er ook erg dicht bij en kreeg óók een WesterkwartierBierpakket van de burgemeester.
Hij zelf drinkt overigens geen alcohol, gewoon omdat hij het niet lekker vindt. Misgunnen doet hij het een ander echter niet. Hij sprak zijn zorg wel uit over het alcoholgebruik onder met name jongeren wat op bijval mocht rekenen uit het publiek.

Vanaf zijn twaalfde las hij de kranten en was politiek geïnteresseerd. Hij wist al vrij snel dat hij burgemeester wilde worden. Vier niet afgemaakte opleidingen stonden die ambitie niet in de weg.

Geboren in het ziekenhuis van Winschoten, getogen in Oude Pekela, momenteel woonachtig in Schipborg maar op zoek naar een woning in de gemeente.
In een ludiek filmpje werd door makelaar Arina Havinga een aantal woningen voorgesteld; De Allersmaborg, Nienoord en de Coendersborg bleken te groot, MFC Zevenhuizen zou beter bij hem passen.

Muziek was er van Take it Easy uit Marum, Sijtse Scheeringa uit het mooiste dorp van Nederland.

Luisterend naar de muziek van Sijtse zei hij te hopen het verschil te kunnen maken de in de gemeente aanwezige saamhorigheid te helpen behouden in deze veranderende wereld.

Iedereen is welkom!
De tweede avond vindt plaats in het BaronTheater in Opende op vrijdag 22 november, de verjaardag van de burgemeester. Aanvang 19.30 uur gratis en vrij toegankelijk voor iedereen.

 • Kennismaking ard (1)
 • Kennismaking ard (2)
 • Kennismaking ard (3)
 • Kennismaking ard (4)
 • Kennismaking ard (5)
 • Kennismaking ard (6) take it easy
 • Kennismaking ard (7)
 • Kennismaking ard (8) sijtse
 • Kennismaking ard (10)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Marc-mobach

Zuidhorner Mark Mobach, lector FM Hanzehogeschool Groningen wint grote wetenschapsprijs

21 november 2019    Zuidhorn-nieuws
erkenning voor de waardevolle bijdrage die lectoren met hun onderzoeksgroep en uitgebreide netwerk leveren aan de samenleving
Lees verder →
Ravage mist

Aanrijding door dichte mist

20 november 2019    Zuidhorn-nieuws
acht voertuigen bij Gaarkeuken
Lees verder →
Old neis- gronings vuur

Gronings vuur met Zuidhorner tintje

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Het project Gronings Vuur reist door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst wordt getoond wat er zich afspeelt in de provincie.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over aanvraag mantelzorgwaardering 2019, Ard en Gebiedscommissie Zuidelijk Westerkwartier

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 19 november 2019
Lees verder →
Brede school arend jan zwarteveen fotografie large

OBS de Borgh uit Zuidhorn ‘Meest mediawijze klas van Groningen’

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws
De wedstrijd werd gehouden tijdens de ‘Week van de Mediawijsheid’.
Lees verder →
Detailhandelvisie

Ondernemers en gemeente bijeen over visie detailhandel Westerkwartier

18 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Wethouder Pastoor;” Het leeft bij u en ook bij ons”
Lees verder →