Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorners maken kennis met burgemeester

8 november 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Zo is hij een enorme Beatles fan, heeft ie al twee keer de ambtsketting gebroken en blijkt hij inventief door deze weer te kunnen repareren met een boterhamzakje sluiting.
Kennismaking ard (9)

De gemeente Westerkwartier organiseerde donderdag 7 november in Zaal Balk in Zuidhorn de eerste van twee kennismakingsavonden waarop de nieuwe burgemeester Ard van der Tuuk zich presenteert aan de inwoners. Het werd een interactieve avond in een De Wereld Draait Door-setting. De presentatie was in handen van Marcel Nieuwenweg, bekend van RTV Noord met als tafeldame Anouk Pentinga. Zij is inwoner van Zuidhorn en werkzaam bij De Schans

Met interviews, entertainment, muziek en spel kwamen de in aantal ietwat tegenvallende belangstellenden (60) meer te weten over de burgemeester.

Zo is hij een enorme Beatles fan, heeft ie al twee keer de ambtsketting gebroken en blijkt hij inventief door deze weer te kunnen repareren met een boterhamzakje sluiting.

Met zijn vrouw Anja tussen het publiek het spel petje op petje af gespeeld. De burgemeester wist niet op alles het goede antwoord te geven maar zijn score was voldoende om vertrouwen in hem te krijgen.

Dit spel werd uiteindelijk gewonnen door Martien van der Laan, een ambtenaar die de benaderingsvraag ( hoeveel inwoners heeft de gemeente  (62.765) ) eigenlijk ook niet verkeerd kon beantwoorden. Inwoner Berend Groenveld uit Niezijl zat er ook erg dicht bij en kreeg óók een WesterkwartierBierpakket van de burgemeester.
Hij zelf drinkt overigens geen alcohol, gewoon omdat hij het niet lekker vindt. Misgunnen doet hij het een ander echter niet. Hij sprak zijn zorg wel uit over het alcoholgebruik onder met name jongeren wat op bijval mocht rekenen uit het publiek.

Vanaf zijn twaalfde las hij de kranten en was politiek geïnteresseerd. Hij wist al vrij snel dat hij burgemeester wilde worden. Vier niet afgemaakte opleidingen stonden die ambitie niet in de weg.

Geboren in het ziekenhuis van Winschoten, getogen in Oude Pekela, momenteel woonachtig in Schipborg maar op zoek naar een woning in de gemeente.
In een ludiek filmpje werd door makelaar Arina Havinga een aantal woningen voorgesteld; De Allersmaborg, Nienoord en de Coendersborg bleken te groot, MFC Zevenhuizen zou beter bij hem passen.

Muziek was er van Take it Easy uit Marum, Sijtse Scheeringa uit het mooiste dorp van Nederland.

Luisterend naar de muziek van Sijtse zei hij te hopen het verschil te kunnen maken de in de gemeente aanwezige saamhorigheid te helpen behouden in deze veranderende wereld.

Iedereen is welkom!
De tweede avond vindt plaats in het BaronTheater in Opende op vrijdag 22 november, de verjaardag van de burgemeester. Aanvang 19.30 uur gratis en vrij toegankelijk voor iedereen.

  • Kennismaking ard (1)
  • Kennismaking ard (2)
  • Kennismaking ard (3)
  • Kennismaking ard (4)
  • Kennismaking ard (5)
  • Kennismaking ard (6) take it easy
  • Kennismaking ard (7)
  • Kennismaking ard (8) sijtse
  • Kennismaking ard (10)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

fierljeppengrijpskerk

In augustus weer Fierljeppen in Grijpskerk

03 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
uitgestelde fierljepseizoen begint 18 juli
Lees verder →
Heer bronsema  (2)

Lintje van de koning én van Naëlle ( en die is groter )

03 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Koninklijke onderscheiding voor heer Bronsema en mevrouw Helder
Lees verder →
Beachvolleybal-clinic-2020

Smashen in het zand met Alexander en Yorick

03 juli 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Jeugd De Meeuwen geniet van clinic Nederlandse beachvolleybaltop
Lees verder →
Voedselbank voorzitters

Overdracht ‘Bloedserieus’ naar Hogeland

03 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Na de zomer gaat de inzamelactie van start in het Hogeland
Lees verder →
Glasdraad-handeling

GlasDraad en Rodin graven samen een gat voor kabels

03 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Beide bedrijven werken samen bij de aanleg van snelle internetverbindingen in de gemeente Westerkwartier
Lees verder →
Zonnepanelen1

Kans voor ondernemers: zonnepanelen op zakelijk dak

02 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
meld je aan voor de gratis webinar
Lees verder →