Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorner Lourens Doornbos op de brommer naar Gdansk

21 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws
Brommer editie van the Carbage run
Lourens doornbos


De Brommer editie 2019 van the Carbage run vertrekt 26 augustus vanuit Scheemda. 5 dagen lang rijden “oude barrels van brommers” door Duitsland en Polen met als eindbestemming Gdansk.

Lourens Doornbos (52) gaat met acht collega’s deze road trip maken en hebben daarvoor Team Transplof opgericht. De een gaat op een Suzuki (TSX), de ander op een Zundapp, Peugeot Speedfight en een Honda cb50. Lourens zelf heeft een Scoopy (Honda).

Deze brommer ( bouwjaar ’89-91 ) heeft Lourens nog op het laatst kunnen kopen. Eerst is veel energie én onderdelen in een Zundapp gegaan maar op den duur was het einde zoek en begon  de tijd te dringen.

Voor het luttele bedrag van € 100 schafte hij de Scoopy aan, haalde de motor uit elkaar, verving een paar onderdelen en vervolgens was het starten en lopen. “Deze brommers doen het altijd “ zegt Lourens, die werkzaam is bij de gemeente Groningen. Daar werkt hij samen met zijn collega’s in de werkplaats waar ze van alles moeten en kunnen repareren. “Een brommertje is dan kinderspel”.

De topsnelheid van zijn brommer ligt op 51 kilometer per uur, de koerssnelheid zal rond de 45 liggen. Met dagafstanden tussen de 150 en 200 kilometer worden het nog aardige ritten!

Een goed zadel is dan ook belangrijk. Ook de bepakking speelt een rol. Veel kun je tenslotte niet meenemen. Op zijn Scoopy kan zowel voor als achterop bagage, dus dat redt zich wel. “Ook overleggen we natuurlijk wie wat meeneemt. 8 koekenpannen maar geen bestek meenemen is natuurlijk niet handig“ lacht Lourens.

Toen zijn collega’s over de tocht begonnen dacht Lourens; “die zijn gek! Dat zie ik niet zitten! Op het werk werd het een gesprek van de dag en uiteindelijk vertrekt hij samen met team Transplof aanstaande maandag vanuit Scheemda. 30 augustus is de finish.

 

the Carbage Run
De tocht gaat niet om snelheid, wel om handigheid, creativiteit en avontuur! Elke dag zijn er opdrachten voor onderweg waarmee punten verdiend kunnen worden. Deze opdrachten zorgen ervoor dat de deelnemers in de meest bizarre situaties terecht komt die je normaal gesproken nooit meemaakt. Goed voor sterke verhalen die over tientallen jaren nog vol enthousiasme verteld zullen worden. Er zijn met the Carbage Run interessante prijzen te winnen, maar het doel van de run is toch echt lol maken. En lol maken doe je niet alleen, alle Carbage runners helpen elkaar onderweg.

Pech onderweg
De organisatie zorgt voor een bezemwagen. Deze rijdt aan het einde van de dag de hele route en neemt alle deelnemers (en hun brommers) met pech mee naar de finish van die dag.

  • Lourens-rtv
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Noar huus

Extra voorstellingen Theaterwestern Noar Huus

22 september 2019    Zuidhorn-nieuws
woensdag 25 september om 20:00 en op zaterdag 28 september om 15:00uur.
Lees verder →
 

Ambitieuze Mollema gaat voor WK-titel

22 september 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
met Van der Poel én bij Team Mixed Relay
Lees verder →
Zonnepanelen1

Duurzaam wonen in het Westerkwartier!

20 september 2019    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartierders, D66 en Sterk Westerkwartier willen aan de slag
Lees verder →
Kies je kunst

Opening Kunst in de Etalage route Zuidhorn

19 september 2019    Zuidhorn-nieuws
Kunst bekijken, loten kopen en met een kunstwerk naar huis
Lees verder →
Vioolles oktje (5)

Drie jarige op viool in de kerk

19 september 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Open les onder leiding van Oktje Lambermont van Klank en woord
Lees verder →
Rommelmarkt noordhorn (21)

Koopwoede groter dan de achterbak

18 september 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Gezellige rommelmarkt in Noordhorn
Lees verder →