Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorner Lourens Doornbos op de brommer naar Gdansk

21 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws
Brommer editie van the Carbage run
Lourens doornbos


De Brommer editie 2019 van the Carbage run vertrekt 26 augustus vanuit Scheemda. 5 dagen lang rijden “oude barrels van brommers” door Duitsland en Polen met als eindbestemming Gdansk.

Lourens Doornbos (52) gaat met acht collega’s deze road trip maken en hebben daarvoor Team Transplof opgericht. De een gaat op een Suzuki (TSX), de ander op een Zundapp, Peugeot Speedfight en een Honda cb50. Lourens zelf heeft een Scoopy (Honda).

Deze brommer ( bouwjaar ’89-91 ) heeft Lourens nog op het laatst kunnen kopen. Eerst is veel energie én onderdelen in een Zundapp gegaan maar op den duur was het einde zoek en begon  de tijd te dringen.

Voor het luttele bedrag van € 100 schafte hij de Scoopy aan, haalde de motor uit elkaar, verving een paar onderdelen en vervolgens was het starten en lopen. “Deze brommers doen het altijd “ zegt Lourens, die werkzaam is bij de gemeente Groningen. Daar werkt hij samen met zijn collega’s in de werkplaats waar ze van alles moeten en kunnen repareren. “Een brommertje is dan kinderspel”.

De topsnelheid van zijn brommer ligt op 51 kilometer per uur, de koerssnelheid zal rond de 45 liggen. Met dagafstanden tussen de 150 en 200 kilometer worden het nog aardige ritten!

Een goed zadel is dan ook belangrijk. Ook de bepakking speelt een rol. Veel kun je tenslotte niet meenemen. Op zijn Scoopy kan zowel voor als achterop bagage, dus dat redt zich wel. “Ook overleggen we natuurlijk wie wat meeneemt. 8 koekenpannen maar geen bestek meenemen is natuurlijk niet handig“ lacht Lourens.

Toen zijn collega’s over de tocht begonnen dacht Lourens; “die zijn gek! Dat zie ik niet zitten! Op het werk werd het een gesprek van de dag en uiteindelijk vertrekt hij samen met team Transplof aanstaande maandag vanuit Scheemda. 30 augustus is de finish.

 

the Carbage Run
De tocht gaat niet om snelheid, wel om handigheid, creativiteit en avontuur! Elke dag zijn er opdrachten voor onderweg waarmee punten verdiend kunnen worden. Deze opdrachten zorgen ervoor dat de deelnemers in de meest bizarre situaties terecht komt die je normaal gesproken nooit meemaakt. Goed voor sterke verhalen die over tientallen jaren nog vol enthousiasme verteld zullen worden. Er zijn met the Carbage Run interessante prijzen te winnen, maar het doel van de run is toch echt lol maken. En lol maken doe je niet alleen, alle Carbage runners helpen elkaar onderweg.

Pech onderweg
De organisatie zorgt voor een bezemwagen. Deze rijdt aan het einde van de dag de hele route en neemt alle deelnemers (en hun brommers) met pech mee naar de finish van die dag.

  • Lourens-rtv
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Pieterzijl

Pieterzijl vanuit de lucht en vanaf de grond

19 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Stephan Oosterbaan maakte er een video over
Lees verder →
Brandweer

Aardgas lekkage op Akkerend in Zuidhorn

18 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Brandweer met spoed ter plaatse
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Aanslag gemeentelijke belastingen, deelauto’s en woningbrand

18 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 18 februari 2020
Lees verder →
Gehandicaptensport

Zwemmers De Brug regio Westerkwartier succesvol!

17 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Janita Schuitema deed voor het eerst mee en zwom direct een gouden medaille op de 25m schoolslag!
Lees verder →
Merel en gemma

Goud voor Noordhorner en Zuidhorner pupillen Acro Academy

17 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lieke Bakker uit Noordhorn & Merel Veenstra uit Zuidhorn
Lees verder →
Richard kempthorne ontvangt de erepenning van ard van der tuuk

Eerste Abel Tasman Erepenning voor Richard Kempthorne

16 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester van Nieuw-Zeelandse zustergemeente Tasman District (2007 – 2019 )
Lees verder →