Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorner David zeilt zichzelf naar goud op Slotermeer

6 juni 2016    Zuidhorn-nieuws
ZKZM zeiler David van den Heuvel uit Zuidhorn is in de Laser 4.7 eerste geworden tijdens de tweede combi-Wedstrijd
Zeilen-david

Zaterdag ging de ZKZM zeiler goed van start door de eerste 3 races op het Slotermeer te winnen. De laatste race van zaterdag maakte hij een voorrangsfout waardoor hij als straf een stormrondje moest maken. Zondag was David gedreven om te winnen. Dit liet hij zien door de twee afsluitende races te winnen. Hierdoor won de Zuidhorner met overmacht de wedstrijd. 2 weken eerder tijdens de eerste combi op het Zuidlaardermeer werd hij 2de.

Annehilde Kooi in de Splash A begon zaterdag in een sterkveld goed met een 2de plaats In de eerste race. Dit kon zij echter niet continueren. Zondag zeilde ze weer scherp aan de wind met een 4de plek in race vier. Zij werd uit eindelijk 7de in de wedstrijd.

Mark Kooi eveneens in de Splash A behaalde tijdens de tweede race een 2de plaats. Ook hij had moeite met het zware veld waardoor hij uiteindelijk als 11de eindigde.

Rick Scheweer in de optimist B zeilde constant en eindigde als 17de.

Deze helden van ZKZM trainen op zaterdag van 10 tot 12.30 op het Leekstermeer waar zij opstappen bij watersportbedrijf Cnossen. Hier kunt u de leden van ZKZM zien trainen en als je zelf zin hebt ook mee zeilen in Optimist, Laser of Splash. www.zkzm.nl