Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorn wint voor de zesde keer op rij

30 januari 2016    Zuidhorn-nieuws - Sport
Heerenveense Boys – Zuidhorn 1 – 3.
Voetbalclubzuidhorn


De winterstop en Heerenveense Boys hebben  de ijzersterke  serie van Zuidhorn niet kunnen onderbreken. Op het fraaie kunstgras in Heerenveen won Zuidhorn met 1-3. De zege was verdiend, maar kwam zeker niet gemakkelijk tot stand.


In de eerste helft was Zuidhorn overduidelijk de betere ploeg. Veel kleine maar nauwelijks grote kansen leverde het aardige veldspel op. Vooral de eerste 20 minuten kwam de thuisclub er nauwelijks aan te pas. Al na drie minuten dook Kevin van der Kooi na een snelle vrije trap  van Jan Peter Steenbergen gevaarlijk op in ‘de zestien’ en even later bediende Van der Kooi Ruben Kooistra die via de doelman Tim Geilenkirchen naast schoot.  De aansluitende hoekschop werd door Wouter de Boer (die zijn familieweekend Center Parcs onderbrak voor een mooi potje voetbal) knap ingeschoten, maar Geilenkirchen stond opnieuw in de weg. Een aardige voorzet van Jos Schultinga werd door de kopgrage schedel van Jaap Jacobs nipt gemist en na een kwartiertje bediende Jacobs zijn maatje in de spits, Steenbergen, die evenmin de openingstreffer kon laten aantekenen. Jos Schultinga probeerde met een aardig hakje een voorzet van Jan Peter Steenbergen tot in het nylon te verlengen, maar ook dat slaagde niet.


Vlak voor de doelwisseling werden beide teams nog één keer gevaarlijk. Eerst schoot Dimer Leemburg net over en Zuidhorns grootste kans van het eerste bedrijf werd gemist door Jaap Jacobs, die een secuur genomen vrije schop (na een overtreding op Kevin van der Kooi)  van aanvoerder Laurens Bloem naast het doel liep.

Serieuze kansen had Heerenveense Boys nog nauwelijks gecreëerd, maar de gelijkmaker mocht er zijn. Dimer Leemburg verschalkte – bij hoge uitzondering – Daan Kocken en zijn voorzet werd fraai en uitermate koelbloedig ingekopt door Oane Pier Hornstra: 1-1. Even dacht de thuisclub door te kunnen drukken ,maar  Nico de Jong zag zijn doelpunt terecht afgekeurd. Zoals zo vaak de laatste maanden toonde Zuidhorn karakter en kwaliteit op het juiste moment. Wouter de Boer zwiepte in de 72e minuut de bal met zijn linker voor de goal en daar maakte Kevin van der Kooi zijn eerdere misser fraai en knap getimed goed: 1-2.

Slotfase

Op het moment dat het doelpunt viel stonden Peter Janse en Jordi Schuiling klaar om het elftal van fris bloed te voorzien en ze kwamen bij een feestende ploeg binnen. Zuidhorn kwam eigenlijk niet meer in de problemen, want Heerenveense Boys was niet bij machte voor de tweede maal een serieuze achtervolging op touw te zetten. Het gevaar werd vooral door Zuidhorn gecreëerd. Kevin van der Kooi kreeg een prima kans op de 1-3 na een prachtige aanname van Peter  Janse, die een behoorlijk indrukwekkende invalbeurt liet zien. De derde tegentreffer en de definitieve nekslag voor de thuisclub kwam er wel. In de 88e minuut wervelde Janse door de Heerenveense defensie. Geilenkirchen kon zijn schot wel stoppen, maar niet onschadelijk maken. Peter Schultinga, een andere invaller, profiteerde en het was het eerste doelpunt in de Tweede Klasse voor de man, die voor de winterstop lang door blessureleed werd getroffen, een mooie beloning.

Volgende week mag Heerenveense Boys op bezoek bij CVVO en zal Zuidhorn VEV’67 op bezoek krijgen. In de tweede periode leidt Zuidhorn met 18 uit 6 gevolgd door VEV’67 en Broekster Boys, beiden met 16 uit 6, maar wel met een beter doelsaldo. Een cruciaal duel kortom.

 


 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Ondertekeningsportakkoord17092020

Lokaal Sportakkoord laat Westerkwartierders meer bewegen en sporten

19 september 2020    Zuidhorn-nieuws
vernieuwende activiteiten ontwikkelen op gebied van sport en bewegen
Lees verder →
 

Orgel van Dokkum naar Grijpskerk

19 september 2020    Zuidhorn-nieuws
Van Leeuwenorgel uit gkv Dokkum nu in Grijpskerk
Lees verder →
Nienoord borg

Vrijwilligersteam Museum Nienoord zoekt collega’s

19 september 2020    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Wie de ochtend, die tot ongeveer 12.00 uur duurt, vrijblijvend wil meemaken, kan zich al vast aanmelden
Lees verder →
Dj pe daalemmer

Swingen op anderhalve meter in Zuidhorn

18 september 2020    Zuidhorn-nieuws
Pop-Up met Pé: dansen voor twee
Lees verder →
Hielke westra wh

Nog steeds onduidelijkheid over tijdelijke huisvesting van Lauwers College in Grijpskerk

18 september 2020    Zuidhorn-nieuws
Nieuwbouw voor het Lauwers College zit er voorlopig niet in
Lees verder →