Zuidhorn verliest bij NEC Delfzijl

10 april 2017    Zuidhorn-nieuws - Sport
2-0 eindstand op Sportpark het Centrum
Voetbalclubzuidhorn

In een aantrekkelijk duel moest Zuidhorn zijn meerdere erkennen in NEC Delfzijl. Na 90 minuten, onder de prima leiding van de heer Wiersma,  vermelde het scorebord 2-0.  Direct vanaf de aftrap werd er vol druk gezet door de mannen van Kees Bouma, die bij zijn afwezigheid al een aantal weken getraind worden door Simon Koster.  De opstelling van Zuidhorn was exact dezelfde als de week ervoor. Toen werd Noordscheschut zonder punten weer op de bus naar huis gezet.

De vliegende start leverde direct al een aantal kleine kansen op voor de groenhemden maar ook NEC liet zich niet onbetuigd. Met name Jari Slot maakte het de Boer moeilijk en ook Schuiling kreeg maar moeilijk vat op Tualena. Na 10 minuten ontstond er een evenwicht in de wedstrijd waarbij de beide keepers, Groothof en Tjalma niet beproefd werden. Dit duurde tot de 36e minuut waarbij Jaap Jacobs met een magnifieke omhaal de keeper van NEC dwong tot een werkelijk miraculeuze redding. Zuidhorn werd steeds sterker en 2 minuten later kwam Steenbergen na een steekbal van Jacobs  alleen voor de keeper maar zijn lob spatte uiteen op de kruising. De mannen van trainer Heerlijn kwamen hiermee goed weg. Had NEC dan niets in te brengen? Ja één kans, een vrije trap na een overtreding van Brandts Buys op zo’n 25 meter van goal van Groothof. Echter de bal ging ruim over en daarmee gingen de beide ploegen met 0-0 het kunstgras af richting de thee.

Tweede helft

De beide ploegen starten ongewijzigd met deel twee. In minuut 47 was er een schot van Zwarteveen wat rakelings voorlangs ging.   Het lukte Zuidhorn niet om de druk op NEC te blijven zetten en de ruimtes werden iets groter. In de 50e minuut kwam NEC op voorsprong, een lange bal werd onderschept en gespeeld op Slot, Spijkerman probeerde nog te onderscheppen maar ging neer waarna hij door kon lopen richting keeper Groothof. De bal werd over hem heen gespeeld en Erwin Noordhof kon scoren. Een flinke tegenslag voor Zuidhorn en NEC liet zich gesterkt door de voorsprong iets meer inzakken en haalde het tempo uit de wedstrijd. In minuut 53 kwam Ruben Kooistra het veld in om de geblesseerde Schultinga te vervangen. Zuidhorn herpakte zich en ging op jacht naar de verdiende gelijkmaker. Op aangeven van de Boer haalde Jacobs vol uit maar Tjalma had wederom een knappe redding.  Nog geen minuut later weer een kans voor Zuidhorn; een kopbal van Spijkerman die maar net over de deklat ging. Daarna volgde weer een schot van Jacobs die wederom geweldig werd gepareerd door de keeper uit de Groningse Havenstad. Zou het dat toch niet gaan lukken om een doelpunt te maken?

Slotfase

Even later een schot van Steenbergen maar het miste de precisie om NEC te laten wankelen. Doordat Zuidhorn de gelijkmaker wilde forceren kwam er meer ruimte en kreeg NEC ook steeds meer kansen. In de 65e minuut ging het schot van de snelle Slot maar net naast. Vijf minuten later brak Slot door op aangeven van Tualena. Bloem moest alle zeilen bijzetten om Slot een vrije doortocht naar de goal te onthouden en moest dit bekopen met geel. In de 70e minuut werd de moegestreden Steenbergen vervangen door Jansen. Zuidhorn bleef het proberen maar kwam niet tot scoren; een schot van Jacobs ging voorlangs en een één twee tussen Kooistra en Zwarteveen leidde ook niet tot de gelijkmaker. In de 83e minuut gooide NEC de sluizen voorgoed dicht. Een lange bal op Slot, die uit de rug sprintte van de Boer, werd door hem vol op de slof genomen en verdween in het net, 2-0. Dit werd ook de eindstand op Sportpark het Centrum.

De volgende tegenstander van Zuidhorn is op 22 april Aduard. Daar zal, in de strijd om handhaving, van gewonnen moeten worden. Ter voorbereiding op de cruciale duel worden er twee oefenwedstrijden gespeeld. Op 11 april is Grootegast de tegenstander en op 18 april Velocitas. Beide thuiswedstrijden beginnen om 20.00 uur.