Zuidhorn stuurt ook Zeerobben puntloos terug naar Friesland

20 maart 2016    Zuidhorn-nieuws - Sport
Zeerobben laat de kansen liggen bij Zuidhorn
Voetbalclubzuidhorn

In een slechte wedstrijd op een eveneens slecht veld laat Zeerobben na om zijn koppositie te verstevigen. De kansen waren er wel, maar het ontbrak aan enig fortuin en aan een scherpte voorin. Lange tijd leek het duel op een bloedeloze 0 – 0 uit te lopen. De slimme spits Jaap Jacobs dacht daar anders over en verzilverde in de 80ste minuut de enige kans voor de thuisploeg.

Zuidhorn lijkt een sluitende formule te hebben ontwikkeld waardoor het al maandenlang vrijwel elke competitiewedstrijd winnend afsluit. Met Zeerobben kwam voor de derde keer in 2016 een koploper naar het Johan Smitpark en ook de Harlingers gingen afgeschminkt de bus weer in. Een wedstrijd met weinig krachtsverschil werd in de 80e minuut beslist met een karakteristiek doelpunt, vrije trap Laurens Bloem, schitterende kopstoot Jaap Jacobs. De thuisploeg werkte hard en verdiende de zege, waar het eerder in de uitwedstrijd wat sneu wegkwam.  De top 3 is nu echt een top – 4 geworden en het is akelig spannend bovenin de Tweede Klasse I.