Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorn loopt mee voor het Glazen Huis

1 december 2009    Zuidhorn-nieuws
Leden van de loopgroep Zuidhorn doen mee aan de Ommelandse Reis naar het glazen huis op de grote markt in Groningen op zondag 20 december. Het glazen huis is het middelpunt van

Leden van de loopgroep Zuidhorn doen mee aan de Ommelandse Reis naar het glazen huis op de grote markt in Groningen op zondag 20 december.

Het glazen huis is het middelpunt van de Serious Request aktie van radio 3FM DJ’s die zich de week voor kerst in het glazen huis op laten sluiten en verzoekplaatjes draaien voor het goede doel. Dit jaar komt de opbrengst volledig ten goede aan malariabestrijding, één van de Millenniumdoelen.

De Ommelandsereis naar de Stad is een sponsorloop georganiseerd door Tocht om de Noord (TodN) in samenwerking met het Hoogeland op de Kaart. Als moderne pelgrims kan iedereen op 20 december vanuit de Ommelanden via zelfgekozen routes optrekken naar de Stad om daar gezamenlijk hun steun te betuigen. Loopgroep Zuidhorn heeft hiervoor een route uitgestippeld van ongeveer 15km via Den Horn, Tichelwerkbrug, Leegkerk, Vinkhuizen, Noorderplantsoen en door het centrum van Groningen tot aan het Glazen Huis op de grote markt. Op moment van schrijven hebben reeds 50 dorpen zich aangemeld om met een afvaardiging mee te doen aan deze sponsorloop.

Op zondag 20 december zal om 15:15 worden vertrokken vanaf het plein voor het gemeentehuis te Zuidhorn. In maximaal 2 uur zal de route worden volbracht. De groep zal de gehele tocht bij elkaar blijven zodat mede door de duidelijk herkenbare rode jasjes de loopgroep het dorp Zuidhorn duidelijk zal vertegenwoordigen.

Iedere loper zoekt zelf sponsoren om voor iedere gelopen kilometer een bijdrage te ontvangen. Extra sponsors zijn natuurlijk altijd welkom, en kunnen zich ook melden bij het bestuur van de loopgroep Zuidhorn via Email.

De totale sponsoropbrengst zal door de deelnemers namens Zuidhorn worden overhandigd aan de DJ’s van 3FM in het glazen huis tussen 17:00-17:30.

1-12-2009 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Adrian mey zonnehuis (1)

Muzikale injectie voor bewoners en medewerkers Zonnehuis

03 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Adrian Mey laat zijn betrokkenheid zien én horen
Lees verder →
Adrian mey-2019 zonder tekst

Adrian Mey laat bewoners Zonnehuis genieten

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Buitenoptreden van zanger
Lees verder →
Kuis team 2020 eigen foto

Rijwielhal Kuis wordt Bike Totaal Kuis Noordhorn

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Meer keus, leaseplan en fietspaspoort
Lees verder →
Mollema algarve twitter

Bauke: “Ik hoop dat ik het Coronavirus heb gehad”

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Eerder was Bauke al bereid risico te nemen als de Olympische Spelen door zouden gaan
Lees verder →
Kat poes (1)

Ook katten indirect slachtoffer Coronavirus

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Onschuldig fenomeen funest voor huisdieren
Lees verder →
Nynke

Jarig in Coronatijd

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Een verjaardag om nooit te vergeten
Lees verder →