Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorn legt zich niet neer bij uitspraak

24 juni 2009    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn/grijpskerk - Het slepende conflict tussen schildersbedrijf Smeenk in Grijpskerk en de gemeente Zuidhorn gaat onverminderd door. Smeenk ijvert met andere ondernemers op industrieterrein De Rietlanden al jaren voor toestemming voor de

zuidhorn/grijpskerk -
Het slepende conflict tussen schildersbedrijf Smeenk in Grijpskerk en de gemeente Zuidhorn gaat onverminderd door. Smeenk ijvert met andere ondernemers op industrieterrein De Rietlanden al jaren voor toestemming voor de bouw van beheerderwoningen bij hun bedrijven.

Tot tweemaal toe werd Smeenk door gerechtelijke instanties, eerst de Raad van State in Den Haag en later de Groninger rechtbank, in het gelijk gesteld. Toch geven B en W hun strijd niet op. Het college heeft besloten in beroep te gaan bij de Raad van State tegen de uitspraak van de rechtbank, die eerder dit jaar oordeelde dat de noodzaak van een woning bij het bedrijf door Smeenk inmiddels voldoende is aangetoond.

"Daarover waren wij heel verbaasd. Want in het geval van de familie Dijkstra-Jacobi die pal naast Smeenk een bouwbedrijf uitoefent, oordeelde de rechter dat er geen noodzaak is voor de beheerder om bij het bedrijf te wonen. Wij vinden de gevallen van Smeenk en Dijkstra-Jacobi, volstrekt met elkaar vergelijkbaar", zegt PvdA-wethouder Jan Oomkes. "Als wij nu instemmen met een woning bij het bedrijf van de familie Smeenk kunnen wij andere ondernemers op De Rietlanden niet weigeren. Daarom vinden wij dat de Raad van State voor de toekomst in laatste instantie klare wijn moet schenken."

Willy Smeenk op zijn beurt vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente blijft tegenstribbelen. "In deze tijd van geldnood had je mogen verwachten dat de gemeente eieren voor haar geld had gekozen", meent Smeenk.
24-06-2009 dvhn

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Hanckemadag scouting (1)

Eerste officiële “Hanckemadag” groot succes

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester door ‘t slijk
Lees verder →
Irma van beek-

Meldpunt discriminatie Westerkwartier bestaat twee jaar

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
Zunobri

Zunobri wordt 1e helft van de mat gespeeld

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een wanvertoning van een eerste helft. Een tweede helft om de veerkracht van Zunobri te laten zien. Een derde helft om toch weer als een team samen te zijn.
Lees verder →
Wijnloop zuidhorn 2023 (1)

Wijnloop Zuidhorn: Wandelen met een glas wijn in de hand

24 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Gezellige en ontspannen sfeer in centrum
Lees verder →
Dubbel senioren tafeltennis

Talero 1 wint eerste competitiewedstrijd

24 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
primeur seniorenteam 7-3
Lees verder →
Gob inzicht

Wereld van het Kinderbrein

23 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Lezing Mark Mieras
Lees verder →