Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorn legt zich niet neer bij uitspraak

24 juni 2009    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn/grijpskerk - Het slepende conflict tussen schildersbedrijf Smeenk in Grijpskerk en de gemeente Zuidhorn gaat onverminderd door. Smeenk ijvert met andere ondernemers op industrieterrein De Rietlanden al jaren voor toestemming voor de

zuidhorn/grijpskerk -
Het slepende conflict tussen schildersbedrijf Smeenk in Grijpskerk en de gemeente Zuidhorn gaat onverminderd door. Smeenk ijvert met andere ondernemers op industrieterrein De Rietlanden al jaren voor toestemming voor de bouw van beheerderwoningen bij hun bedrijven.

Tot tweemaal toe werd Smeenk door gerechtelijke instanties, eerst de Raad van State in Den Haag en later de Groninger rechtbank, in het gelijk gesteld. Toch geven B en W hun strijd niet op. Het college heeft besloten in beroep te gaan bij de Raad van State tegen de uitspraak van de rechtbank, die eerder dit jaar oordeelde dat de noodzaak van een woning bij het bedrijf door Smeenk inmiddels voldoende is aangetoond.

"Daarover waren wij heel verbaasd. Want in het geval van de familie Dijkstra-Jacobi die pal naast Smeenk een bouwbedrijf uitoefent, oordeelde de rechter dat er geen noodzaak is voor de beheerder om bij het bedrijf te wonen. Wij vinden de gevallen van Smeenk en Dijkstra-Jacobi, volstrekt met elkaar vergelijkbaar", zegt PvdA-wethouder Jan Oomkes. "Als wij nu instemmen met een woning bij het bedrijf van de familie Smeenk kunnen wij andere ondernemers op De Rietlanden niet weigeren. Daarom vinden wij dat de Raad van State voor de toekomst in laatste instantie klare wijn moet schenken."

Willy Smeenk op zijn beurt vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente blijft tegenstribbelen. "In deze tijd van geldnood had je mogen verwachten dat de gemeente eieren voor haar geld had gekozen", meent Smeenk.
24-06-2009 dvhn

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Huizenruilers verkennen nederland

Op vakantie in het huis van een ander

12 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Annemieke van der Lans en haar gezin ruilen hun huis in Zuidhorn sinds 2018
Lees verder →
Rita bakhuijsen

Bezield schilderen: van Amsterdam naar het noorden

12 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Rita Bakhuijsen exposeert in het Cultureel Centrum Zuidhorn
Lees verder →
Politieauto

Tegen de lamp door internet filmpje

11 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Jongeling met mes in Zuidhorn
Lees verder →
Rioolwaterzuivering

Officiële start bouw en renovatie rwzi Gaarkeuken

11 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Oude zuiveringen vervangen door één nieuwe
Lees verder →
Etzo swimchallenge

Al 12.000 in de pocket voor kanker research

10 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Zwemteam Zuidhorn in Groningen Swim Challenge
Lees verder →