Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorn krijgt eerste inloop voorziening Ixta Noa in het Westerkwartier

7 november 2017    Zuidhorn-nieuws
Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid
Lucifers

Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid komen twee inloopvoorzieningen van Ixta Noa in het Westerkwartier. Zuidhorn is de eerste plaats in de provincie Groningen, buiten de twee locaties in de stad, waar Ixta Noa haar deuren opent. De voorziening is gevestigd in Klein Hanckema aan de Kerkstraat 14 in Zuidhorn. Deze locatie ligt in het centrum van Zuidhorn en is goed bereikbaar.

Woensdag 15 november om 14.00 uur opent wethouder Bert Nederveen van Zuidhorn deze nieuwe inloopvoorziening. Hij doet dit namens de vier gemeenten in het Westerkwartier. 

Laagdrempelig
De inloopvoorziening is maandag en woensdag van 9.00 -17.00 uur open voor inwoners van de vier gemeenten. Ze kunnen hier terecht  voor een gesprek met een van de vrijwilligers, het stellen van vragen en het werken aan herstel.  Ixta Noa staat bekend om haar laagdrempeligheid en deskundigheid vanuit eigen ervaring, waardoor bezoekers herkenning vinden en ruimte ervaren om te herstellen.

Leek
Later dit jaar start Ixta Noa ook een voorziening in Leek in de landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7. Hiermee wordt de bereikbaarheid in de provincie verder uitgebreid en kunnen inwoners vanuit verschillende hoeken van het Westerkwartier terecht voor ondersteuning.

Landelijke organisatie
Ixta Noa is een landelijke organisatie die zich inzet voor mensen, die te maken hebben met een psychische kwetsbaarheid. Of dat nu komt door emoties zoals angst of door eenzaamheid of een psychische stoornis. Zij werken met ervaringsdeskundigen die gevoelens, twijfels en emoties herkennen. Een luisterend oor en ervaring met herstel kunnen soms het verschil maken.

Iedereen is van harte welkom bij de opening van de inloopvoorziening 15 november aanstaande van 14.00-16.00 uur. Na de openingshandeling vertellen vrijwilligers van Ixta Noa hun ervaringsverhalen. Meer informatie over Ixta Noa is te vinden op http://www.ixtanoa.nl.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Dijkstra-team

Hogere verkoopprijs voor jouw huis dankzij styling?

31 maart 2020    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Een goede styling van een huis is belangrijk om het huis snel te verkopen. Maar zorgt styling ook voor een hogere verkoopprijs?
Lees verder →
Bert nederveen-2019

Westerkwartier wil ‘omvallen’ van organisaties en verenigingen voorkomen

31 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
Behalve aan ondernemers die omzet zien wegvallen door de coronacrisis, doet de gemeente Westerkwartier ook een financiële handreiking aan maatschappelijke organisaties.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Coronavirus en steunmaatregelen ondernemers

31 maart 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 31 maart 2020
Lees verder →
Vrouw ondernemer laptop

Aanvragen steunmaatregelen bedrijven in het Westerkwartier vanaf 1 april

30 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
ondernemers, zzp’ers en maatschappelijke organisaties
Lees verder →
Ton en bennie in het holt

Online benefietquiz voor in ’t Holt

30 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
Doneer en speel zaterdag 4 april met duizenden quizteams
Lees verder →
Tablet-kind

Schermtijd kinderen neemt voor het eerst in jaren af

30 maart 2020    Zuidhorn-nieuws
Toch blijft het mediagebruik voor ouders een moeilijk onderwerp, want wat is wijsheid?
Lees verder →