Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorn heeft zevende overwinning binnen ( 7-0 )

7 november 2010    Zuidhorn-nieuws
Zuidhorn heeft haar zevende overwinning binnen na een 7-0 overwinning op Dio Groningen. Op het sportpark in Kardinge werd de wedstrijd tussen beide teams op een prima bespeelbaar veld afgewerkt. De eerste helft

De eerste helft verliep moeizaam voor de groenhemden. De ploeg kwam niet door de hechte verdediging van Dio Groningen en lange tijd stond het 0-0. In de 35ste minuut scoorde Tom Meijer met een knap afstandsschot de 0-1. Enkele kansen volgde nog maar het was moeilijk spelen tegen de defensieve ploeg. Vlak voor rust viel de enige mogelijkheid te noteren voor Dio Groningen. Het kansje werd echter afgevlagd wegens buitenspel. De overige 44 minuten heeft Marius, behoudens enkele terugspeelballen, geen enkele bal gehad.

In de rust werd Tom Spijkerman vervangen voor Tom Berends, dit omdat Tom de hele week ziek op bed had gelegen en nog niet helemaal fit was.
Daarnaast ging de ploeg met drie spitsen spelen om zo meer via de flanken te kunnen spelen en de verdediging uit elkaar te trekken.

Dit resulteerde in een doelpuntrijke tweede helft. Vele kansen werden nog gemist de eerste 10 minuten maar na de 2-0 in de 55ste minuut was de ban gebroken. Via Jos Schultinga, Tom Berends, mooi afstandschot, Erik 2x, Barteld en Peter Schultinga werd de eindstand van 7-0 bepaald.
Peter maakte zijn rentree in de 88ste minuut en wist binnen twee minuten zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken! Een knappe prestatie na lang blessureleed.

Man of the match: Barteld Faber.