Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorn heeft geld over voor Jeugdsportfonds

26 oktober 2011    Sport
GEMEENTE ONDERSTEUNT ACTIVITEITEN JEUGSPORTFONDS GRONINGEN

Het college heeft besloten aan het Jeugdsportfonds Groningen voor 2012 een bijdrage toe te kennen van € 2.250. Het Jeugdsportfonds zorgt ervoor dat kinderen die graag willen sporten, maar dat niet kunnen omdat hun ouders te weinig geld hebben, lid kunnen worden van een sportvereniging. Het fonds is landelijk georganiseerd met provinciale afdelingen. Het Jeugdsportfonds is in de provincie Groningen actief in meerdere gemeenten.

Voor wie
Kinderen tot 18 jaar die in gezinnen leven met weinig geld, kunnen in aanmerking komen voor ondersteuning. Het gaat hierbij om gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten en/of een inkomen hebben onder het sociaal minimum. Alle kinderen uit het gezin komen in aanmerking. Het fonds betaalt contributies en benodigde attributen tot een maximaal bedrag van
€ 225 per kind per jaar.

Sport is belangrijk
Een onderdeel van het huidige Minimabeleid van de gemeente Zuidhorn is gericht op de deelname van kinderen aan sociaal culturele activiteiten. Sport hoort daar ook bij. Om kinderen in de gemeente, die in gezinnen leven met weinig geld, ook de kans te geven te sporten, kunnen zij met een bijdrage van het Jeugdsportfonds lid worden van een sportvereniging en de noodzakelijke sportkleding aanschaffen. Sporten is belangrijk voor kinderen. Het is goed voor lichaam en geest en tegen overgewicht, het vergroot het zelfvertrouwen en de discipline, brengt kinderen in contact met elkaar en verbetert de concentratie en de schoolprestaties. De gemeente stimuleert kinderen ook deel te nemen aan sport en geeft hiervoor onder meer de Sporthopper uit Hiermee kunnen kinderen kennis maken met verschillende sporten in de gemeente.

Jeugdsportfonds
Dankzij het Jeugdsportfonds zijn vorig jaar in Nederland 19.640 kinderen gaan sporten en in 2011 tot nu toe 12.836. Het motto van het Jeugdsportfonds is: ieder kind moet kunnen sporten! Het fonds maakt het mogelijk dat kansarme kinderen mee kunnen doen aan sportactiviteiten.
Ouders, kinderen en sportverenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen. Professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidzorg, de zogenaamde intermediairs, kunnen via de site van het Jeugdsportfonds aanvragen indienen. Om in aanmerking te komen voor ondersteuning, dient de aanvrager wel te voldoen aan de criteria van het lokale Jeugdsportfonds.

26-10-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kunstkoppen

Stem mee op welke van de vijf plekken de betonkoppen moeten komen

29 september 2023    Zuidhorn-nieuws
"heeft even geduurd.............................
Lees verder →
Drugs wiet

Burgemeester sluit ruimte in bedrijfspand in Leek:Drugs

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
aan de Auwemalaan in Leek
Lees verder →
Fietsvrijwilliger

Fietsen met de Duofiets: Samen erop uit

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
De duofietsen, de rolstoeltransportfiets van het Zonnehuis kunt u in overleg gebruiken
Lees verder →
Internet glasvezel

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Pannenkoekenfeest (2)

Pannenkoekenfeest & Kindertheater bij de Rank

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
nazomerse activiteit voor alle basisschoolkinderen
Lees verder →