Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorn gaat vol voor zonnepanelen

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Veel animo voor zonnepanelenactie van groep bewoners
Buurkracht

Twee bewonersgroepen van Zuidhorn, Buurkrachtbuurt Oostergast en Buurkrachtbuurt Briltil en omgeving, hebben hun krachten verenigd. Samen hebben ze een zonnepanelenactie opgezet waar álle inwoners van Zuidhorn aan kunnen meedoen. De interesse is groot. Op de twee bijeenkomsten begin april kwamen maar liefst 90 mensen af. Ruim zestig mensen hebben inmiddels een offerteaanvraag gedaan bij Enie, de door de buurtteams geselecteerde zonnepanelenleverancier. Het speciale zonnepanelenaanbod is  wegens succes verlengd tot 31 mei. Bewoners kunnen hun interesse aangeven op de buurkracht-app of door zich aan te melden via http://www.enie.nl/buurkracht-zuidhorn.

De buurtteams zijn te spreken over de geboekte resultaten tot dusver en denken al na over voor vervolgactiviteiten, bijvoorbeeld op het gebied van deelauto’s en isolatie. De gemeente Westerkwartier steunt de zonnepanelenactie vanuit het project Energieke Buurten Westerkwartier.

Meer info over de zonnepanelenactie in Zuidhorn op de buurkracht-app

De buurkracht-app is een handige app om te zien welke acties er bij jou in de buurt plaatsvinden. Door via ‘doe mee’ je interesse te tonen, ontvang je gericht informatie over de actie, zoals de zonnepanelenactie in Zuidhorn. De app is gratis te downloaden via de App/Play-store, zoek op 'buurkracht'. Op de website van Buurkracht staat een uitgebreidere uitleg over de app.

Over Buurkracht

Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website http://www.buurkracht.nl. Meer dan 350 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Huizenruilers verkennen nederland

Op vakantie in het huis van een ander

12 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Annemieke van der Lans en haar gezin ruilen hun huis in Zuidhorn sinds 2018
Lees verder →
Rita bakhuijsen

Bezield schilderen: van Amsterdam naar het noorden

12 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Rita Bakhuijsen exposeert in het Cultureel Centrum Zuidhorn
Lees verder →
Politieauto

Tegen de lamp door internet filmpje

11 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Jongeling met mes in Zuidhorn
Lees verder →
Rioolwaterzuivering

Officiële start bouw en renovatie rwzi Gaarkeuken

11 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Oude zuiveringen vervangen door één nieuwe
Lees verder →
Etzo swimchallenge

Al 12.000 in de pocket voor kanker research

10 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Zwemteam Zuidhorn in Groningen Swim Challenge
Lees verder →