Zuidhorn eerste Groninger kampioen

20 april 2013    Zuidhorn-nieuws - Sport
Dankzij een 6-0 overwinning tegen SV TEO uit Ten Post zijn de groenhemden niet meer te achterhalen voor de concurrentie.
Voetbalclubzuidhorn

Voetbalvereniging Zuidhorn is zaterdagmiddag de eerste kampioen geworden in de provincie Groningen. Dankzij een 6-0 overwinning tegen SV TEO uit Ten Post zijn de groenhemden niet meer te achterhalen voor de concurrentie.

De ploeg van trainer Martin Lobers is hierdoor vijf speelrondes voor het einde van de competitie al kampioen in de Vijfde Klasse E. In de kampioenswedstrijd werd TEO met duidelijke cijfers onder de voet gelopen. Bij rust was het 2-0 op het Johan Smitspark door doelpunten van Laurens Bloem en Peter Janse.

Na de rust wist de thuisploeg nog vier keer het net te vinden door opnieuw Bloem (uit een strafschop), Tom Meijer, Jurie Schakel en Tom Spijkerman. Zuidhorn heeft uit 21 duels 58 punten verzameld en scoorde tot nu toe 87 goals en kreeg er maar zeven tegen.

Korte tijd na het gejuich in Zuidhorn werd Omlandia uit Ten Boer ook kampioen. Door een 6-0 overwinning tegen ONR uit Roden promoveert de formatie van trainer Casper Goedkoop naar de Eerste Klasse van het zaterdagamateurvoetbal. Zuidhorn blijft wel de eerste kampioen omdat het duel tussen Omlandia en ONR zaterdagmiddag om 15.00 uur begon en Zuidhorn om 14.30 uur aftrapte.