Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorn blijft bouwen!

25 september 2009    Zuidhorn-nieuws
PLEGT-VOS BOUWT ACHT NIEUWE WONINGEN IN DE OOSTERGAST Plegt-Vos Vastgoedontwikkeling start met de bouw van acht nieuwe woningen. Het betreffen twee-onder-één-kap woningen. Er is ook veel belangstelling voor de vrije kavels. Alle vijfentwintig

PLEGT-VOS BOUWT ACHT NIEUWE WONINGEN IN DE OOSTERGAST

Plegt-Vos Vastgoedontwikkeling start met de bouw van acht nieuwe woningen. Het betreffen twee-onder-één-kap woningen. Er is ook veel belangstelling voor de vrije kavels. Alle vijfentwintig kavels zijn bewoond, in aanbouw of onder optie. De twee schoolwoningen in de Oostergast zijn sinds deze maand volop in gebruik. De bouw van het woonzorgcentrum Zonnehuisgroep Noord met diverse voorzieningen vordert vlot. De woonwijk de Oostergast in Zuidhorn is en blijft voor veel bewoners, belangstellenden en kopers een interessante plek om te wonen. De Oostergast is gevarieerd, royaal en groen van opzet en is uitstekend bereikbaar.

Projectwoningen
Er is relatief veel vraag naar de gevarieerde projectwoningen. De verkoop vordert gestaag. Van fase 1C zijn op dit moment 35 van de 54 projectmatige woningen verkocht. Van de woningen in fase 1C zijn op dit moment 29 woningen gebouwd. In totaal zijn er in fase 1A tot en met 1C 115 afwisselend gesitueerde projectwoningen gebouwd. Van wonen in een knus hofje tot aan een mooie laan. Het prijsniveau van de woningen van fase 1C varieert van € 167.000 tot € 349.000 vrij op naam. In de eerste fase worden in totaal 218 woningen gebouwd, in zestien verschillende typen en verschillende prijsklassen.

Vrije kavels
De royale en afwisselend gelegen vrije kavels zijn gewild. In fase 1A, B en C zijn 18 van de 25 vrije kavels verkocht. De overige vrije kavels zijn allemaal onder optie. Zeven door kopers zelf gebouwde woningen bereikten het hoogste punt en vijf vrije kavels zijn al bewoond. De bebouwing op de vrije kavels is heel verschillend en zorgt hierdoor voor een nog gevarieerder straatbeeld. De kavels liggen op mooie plekken in de Oostergast. Aan de rand van de wijk liggen kavels voor mensen die meer gericht zijn op rust, ruimte en landelijk wonen. Ook zijn er vrije kavels midden in de wijk voor een echte dorpse sfeer. De grootte van de kavels varieert van 450 m2 tot bijna 1.000 m2. De kavelprijs is mede afhankelijk van de ligging en bedraagt € 175 tot € 195 per m2 exclusief BTW.

Voorzieningen
In de Oostergast liggen de voorzieningen in de wijk of om de hoek. In de wijk zijn sinds september twee schoolwoningen in gebruik voor leergroepen 1 en 2, kinderopvang, tussentijdse- en buitenschoolse opvang. De eerste speelplaatsen zijn gereed. De dorpsweide wordt sfeervol ingericht met een bloemenweide, vijvers, wandelpad en bijzondere kunstwerken. In het woonzorgcentrum komt ondermeer een huisartsenpraktijk, apotheek, restaurant, revalidatiecentrum, een kapper, pedicure en thuiszorg. Je kunt dus zelf bepalen hoe je wilt wonen en gedurende de verschillende fasen van het leven gebruik wilt maken van de aangeboden zorgopties in je eigen woning.

Foto: Roel Fleurke
25-09-2009 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Kees spiering

Dichtersfestival “Dichterbij Westerkwartier” in Zuidhorn

25 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Georganiseerd door de Rotaryclub Groningen West
Lees verder →
Bevrijdingsloop 20152

Loopgroep naar Wageningen voor bevrijdingsvuur

25 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
In de nacht van 4 op 5 mei
Lees verder →
Zuidhorn-2019 hoofdstraat (2)

Winkeliers opgelet: Inspraak detailhandelsvisie

25 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Eindconcept van de visie is klaar, Inloopbijeenkomst op maandagochtend 16 maart
Lees verder →
Jonge grutto in grasland-collectief groningen west

Collectief Groningen West zoekt weidevogelbeschermers

25 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
“Ervaring is altijd handig, maar geen vereiste"
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over aanslag gemeentelijke belastingen, minima beleid 2020, deelauto’s en Woningbrand

25 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 25 februari 2020
Lees verder →
Aardbeving schade

Westerkwartier vraagt opheldering van NAM na aardbeving in Opende

24 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
beving had een kracht van 1.4 op de schaal van Richter.
Lees verder →