Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorn blijft bouwen!

25 september 2009    Zuidhorn-nieuws
PLEGT-VOS BOUWT ACHT NIEUWE WONINGEN IN DE OOSTERGAST Plegt-Vos Vastgoedontwikkeling start met de bouw van acht nieuwe woningen. Het betreffen twee-onder-één-kap woningen. Er is ook veel belangstelling voor de vrije kavels. Alle vijfentwintig

PLEGT-VOS BOUWT ACHT NIEUWE WONINGEN IN DE OOSTERGAST

Plegt-Vos Vastgoedontwikkeling start met de bouw van acht nieuwe woningen. Het betreffen twee-onder-één-kap woningen. Er is ook veel belangstelling voor de vrije kavels. Alle vijfentwintig kavels zijn bewoond, in aanbouw of onder optie. De twee schoolwoningen in de Oostergast zijn sinds deze maand volop in gebruik. De bouw van het woonzorgcentrum Zonnehuisgroep Noord met diverse voorzieningen vordert vlot. De woonwijk de Oostergast in Zuidhorn is en blijft voor veel bewoners, belangstellenden en kopers een interessante plek om te wonen. De Oostergast is gevarieerd, royaal en groen van opzet en is uitstekend bereikbaar.

Projectwoningen
Er is relatief veel vraag naar de gevarieerde projectwoningen. De verkoop vordert gestaag. Van fase 1C zijn op dit moment 35 van de 54 projectmatige woningen verkocht. Van de woningen in fase 1C zijn op dit moment 29 woningen gebouwd. In totaal zijn er in fase 1A tot en met 1C 115 afwisselend gesitueerde projectwoningen gebouwd. Van wonen in een knus hofje tot aan een mooie laan. Het prijsniveau van de woningen van fase 1C varieert van € 167.000 tot € 349.000 vrij op naam. In de eerste fase worden in totaal 218 woningen gebouwd, in zestien verschillende typen en verschillende prijsklassen.

Vrije kavels
De royale en afwisselend gelegen vrije kavels zijn gewild. In fase 1A, B en C zijn 18 van de 25 vrije kavels verkocht. De overige vrije kavels zijn allemaal onder optie. Zeven door kopers zelf gebouwde woningen bereikten het hoogste punt en vijf vrije kavels zijn al bewoond. De bebouwing op de vrije kavels is heel verschillend en zorgt hierdoor voor een nog gevarieerder straatbeeld. De kavels liggen op mooie plekken in de Oostergast. Aan de rand van de wijk liggen kavels voor mensen die meer gericht zijn op rust, ruimte en landelijk wonen. Ook zijn er vrije kavels midden in de wijk voor een echte dorpse sfeer. De grootte van de kavels varieert van 450 m2 tot bijna 1.000 m2. De kavelprijs is mede afhankelijk van de ligging en bedraagt € 175 tot € 195 per m2 exclusief BTW.

Voorzieningen
In de Oostergast liggen de voorzieningen in de wijk of om de hoek. In de wijk zijn sinds september twee schoolwoningen in gebruik voor leergroepen 1 en 2, kinderopvang, tussentijdse- en buitenschoolse opvang. De eerste speelplaatsen zijn gereed. De dorpsweide wordt sfeervol ingericht met een bloemenweide, vijvers, wandelpad en bijzondere kunstwerken. In het woonzorgcentrum komt ondermeer een huisartsenpraktijk, apotheek, restaurant, revalidatiecentrum, een kapper, pedicure en thuiszorg. Je kunt dus zelf bepalen hoe je wilt wonen en gedurende de verschillende fasen van het leven gebruik wilt maken van de aangeboden zorgopties in je eigen woning.

Foto: Roel Fleurke
25-09-2009 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Miljoenen voor MKB voor inrichten onderneming anderhalvemetereconomie

05 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Provincie pakt gevolgen corona aan: 11,5 miljoen beschikbaar
Lees verder →
Avondvierdaagse-2018 (1)

Gewoon dit jaar de Avond4daagse lopen!

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
niet in hele grote groepen tegelijk, maar alleen met een vriendje, je sportmaatjes of met je gezin
Lees verder →
Henk bakker mondkapje (2)

Lokaal gemaakte mondkapjes van Dymph Dressen

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Duurzaam, wasbaar en uniek design
Lees verder →
Wethouder reikt bloemen uit aan mantelzorger

Bloemetje van Bert voor Mantelzorgers

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
400 mantelzorgers krijgen bloemen in gemeente Westerkwartier
Lees verder →
Bert nederveen-2019

Cliënten Wmo positief over contacten met gemeente Westerkwartier

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Een van de aanbevelingen in enquête:Heb aandacht voor het beroep dat op mantelzorgers wordt gedaan.
Lees verder →
Hoogspanning masten

“Als de eerste masten staan gaan die niet meer weg”

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
TenneT wil beginnen met aanleg 380 kV hoogspanningsverbinding zonder uitspraak Raad van State
Lees verder →