Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorn: Baden en slapen op de begane grond?

19 februari 2009    Zuidhorn-nieuws
START VERKOOP VEERTIEN NIEUWE WONINGEN Woensdag 25 februari aanstaande start Plegt-Vos Vastgoedontwikkeling met de verkoop van drie nieuwe woningtypen in de Oostergast in Zuidhorn. Het gaat om 14 woningen die speciaal zijn

START VERKOOP VEERTIEN NIEUWE WONINGEN

Woensdag 25 februari aanstaande start Plegt-Vos Vastgoedontwikkeling met de verkoop van drie nieuwe woningtypen in de Oostergast in Zuidhorn. Het gaat om 14 woningen die speciaal zijn ontworpen voor mensen die nu (of in de toekomst) een bad- en slaapkamer op de begane grond wensen. De woningen worden aangeboden in de varianten rijwoning, halfvrijstaande - en vrijstaande woning in diverse prijsklassen van ca. € 190.000,-- tot € 330.000,-- vrij op naam. De halfvrijstaande- en vrijstaande woningen staan op ruime groene kavels van 320m2 tot 500m2. Woensdag 25 februari start de verkoop met een informatieve avond in zalencentrum Balk te Zuidhorn om 19.30 uur.


Informatieavond
Tijdens deze avond presenteert Plegt-Vos de drie nieuwe woningtypen, die deel uitmaken van fase 1 C. Daarnaast is er informatie over de woonwijk De Oostergast, de voorzieningen, de woningen, en de verkoopprocedure.

Woningen
In fase 1C worden totaal 54 woningen aangeboden waaronder 19 rijwoningen, 30 halfvrijstaande woningen en 5 vrijstaande woningen. De woningen bestaan uit woningtypen welke reeds gerealiseerd zijn in fase 1A en 1B met als nieuw toegevoegde typen Schoffel, Woeler en Frees. Deze drie woningtypen hebben een flexibele indeling met de mogelijkheid een kantoor of bad- en slaapkamer op de begane grond in te richten. De indeling van de woningen is praktisch, ruim en geschikt voor vrijwel elke gezinssituatie. De woningtypes welke vanuit fase 1A en B doorgezet worden in 1C zijn: Hooirijf, Dissel, Spade, Egge, Riek, Haam, Sikkel, Ploeg en Zicht. In fase 1 van de Oostergast worden in totaal 265 woningen gerealiseerd, waaronder 33 vrije sectorkavels.

De Oostergast
De Oostergast ligt ten oosten van Zuidhorn, midden in de groene weilanden en op 15 minuten afstand van Groningen. De wijk wordt gekenmerkt door een intieme, landelijke sfeer en grote groene kavels. Er zijn aparte fietspaden en er is een grote groene dorpsweide die dient als centrale ontmoetingsplaats. Kortom: Zuidhorn op z’n best. Op de website van www.deoostergast.info staat meer informatie over deze nieuwe bijzondere wijk.


Bijzondere woonwijk
Wethouder Jan Oomkes: “De Oostergast is een bijzondere woonwijk, die zich onderscheidt van andere woonwijken. Slechts de helft van de wijk wordt bebouwd, de andere helft krijgt een groene invulling. We bouwen voor iedereen en met een grote variatie in architectuur. Ook het nieuwe woonzorgcentrum krijgt een belangrijke plaats in de Oostergast.”

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Overdracht vlag tocht om de noord hielke westra 190921

Westerkwartier gastgemeente Tocht om de Noord 2022

26 september 2021    Zuidhorn-nieuws
vlag symbolisch overgedragen aan wethouder Hielke Westra
Lees verder →
Kranslegging monument

Platform Keelbos legt krans bij monument Faan

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Om positie LHBTI-ers te verbeteren en de geschiedenis niet uit het oog te verliezen
Lees verder →
Dorpskerk zuidhorn

Sponsor een dakpan voor restauratie dak Dorpskerk Zuidhorn

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Dakrestauratie in fases voor Dorpskerk Zuidhorn
Lees verder →
Mollema-2

Mollema gaat voor trilogie, maar eerst het WK

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema start zondag op WK, maar heeft ander groot doel: 'In alle drie de grote rondes winnen'
Lees verder →
Astrid schulting

Gemeentesecretaris Astrid Schulting finalist overheidsmanager van het jaar 2021

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Eerst nog jurybezoek in oktober
Lees verder →
Food

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →