Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorn 1e groninger gemeente met regelhulp

19 juni 2009    Zuidhorn-nieuws
Zuidhorn sluit als eerste groninger gemeente aan op regelhulpZuidhorn is de eerste Groninger gemeente, die aansluit op Regelhulp. Regelhulp is een landelijk webloket ontwikkeld door de Ministeries van VWS en SZW. Het

Zuidhorn sluit als eerste groninger gemeente aan op regelhulp

Zuidhorn is de eerste Groninger gemeente, die aansluit op Regelhulp. Regelhulp is een landelijk webloket ontwikkeld door de Ministeries van VWS en SZW. Het is één van de voorbeeldprojecten in het zogenaamde Nationaal Uitvoeringsprogramma Dienstverlening en E-overheid (NUP) van het kabinet. Het kabinet streeft er naar het NUP in 2011 in alle gemeenten te hebben ingevoerd. Een samenwerking van ELO-Grunn, het project Regelhulp en de gemeente Zuidhorn heeft geleid tot dit pilotproject.

Landelijk en lokaal loket in één
Veel mensen met een beperking en ouderen hebben een meervoudige hulpvraag. Naast een woningaanpassing hebben zij bijvoorbeeld hulp in de huishouding nodig, vervoer naar hun werk of misschien een aangepaste computer voor een opleiding. Al die voorzieningen komen van verschillende organisaties. Regelhulp helpt hierbij. De site wijst burgers de weg naar de juiste instantie. Regelhulp zorgt ervoor dat de juiste instantie de benodigde gegevens krijgt.

Wet maatschappelijke ondersteuning
De gemeente ondersteunt mensen met een beperking in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Inwoners van Zuidhorn vinden in Regelhulp lokale informatie over Wmo-voorzieningen en andere oplossingen die de gemeente biedt.

Zuidhorn als voorbeeldgemeente
In september 2009 vindt een bijeenkomst plaats voor de andere Groninger gemeenten. Tijdens deze bijeenkomst kan Zuidhorn de ervaringen met Regelhulp met de Groninger gemeenten delen. Gemeenten kunnen zo goed inzicht krijgen in de implicaties van het zelf in gebruik nemen van Regelhulp en het nut en effect ervan.

Meer informatie is te vinden op www.regelhulp.nl of www.zuidhorn.nl (Zorgloket en Wmo).

19-06-2009 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →