Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zonnehuisgroep Noord sluit meerjarencontract met apotheekketen

30 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Lokale aanpak met Zonnehuizen en Woonhavens: betere processen, kortere lijnen en een hogere efficiency.
Ondertekening-eigen foto

Zonnehuisgroep Noord en Apotheek Zuidhorn (namens meerdere apotheken) hebben een langdurige overeenkomst gesloten voor de farmaceutische dienstverlening. Beide organisaties omarmen de filosofie om zorg en werkgelegenheid in de regio te behouden. De krachtige provinciale samenwerking start op 1 juli 2020.
 
Voor de lokale farmaceutische zorg werkt Zonnehuisgroep Noord samen met Apotheek Zuidhorn, Apotheek Leens, Apotheek Salentijn in Appingedam, Apotheek Marum en Apotheek Wildersgang in Delfzijl.
 
Zonnehuisgroep Noord is verheugd over de afspraken met Apotheek Zuidhorn, die namens de aangesloten apotheken het aanspreekpunt is voor contractuele zaken. “Dankzij deze samenwerking zetten we onze cliënten nog meer centraal en verdiept zowel de apotheker als onze zorgmedewerker zijn professionele rol", aldus Nienke Ybema, voorzitter Raad van Bestuur. “We verbeteren processen, realiseren kortere lijnen en een hogere efficiency. Daarnaast borgen we de medicatieveiligheid en realiseren we ook een mooie besparing in medicijnuitgaven, dat geld besteden we liever aan de primaire zorg voor onze cliënten.”
 
Lokale aanpak met Zonnehuizen en Woonhavens
Er is een uniform medicatieprotocol met ruimte voor lokale afspraken, er is sprake van maatwerk bij de 11 Zonnehuizen en Woonhavens op het Groninger platteland. De aangesloten apotheken stemmen praktische zaken met de locaties in hun regio af. Bijvoorbeeld hoe vaak er geleverd moet worden en tot hoe laat er geleverd kan worden.
 
De artsen, apothekers en cliënten blijven in het nieuwe contract vrij in hun keuze van medicijnmerk. De apotheker draagt bij aan de keuze voor de meest doelmatige optie. Als de specialist ouderengeneeskunde aangeeft dat een bepaald merk medicijn noodzakelijk is, zal de apotheek altijd dat merk verstrekken.
 
Betrouwbare en betrokken partners
Nienke Ybema: “Voorschrijfvrijheid is belangrijk voor cliënten, we streven immers naar behoud van eigen regie. De cliënt en diens wensen en behoeften staan voor ons altijd centraal. De succesfactor van onze samenwerking is dat we organisatiebreed dezelfde afspraken hanteren met ruimte voor maatwerk en professionalisering bij de locaties. Onze zorgmedewerkers bouwen een intensieve samenwerking op met de lokale apotheken. Dit komt uiteindelijk de gezondheid en het welzijn van de cliënt ten goede.
 
De lokale apotheker heeft een vast contactpersoon per locatie voor de dagelijkse ondersteuning. Samen regelen ze de actuele medicatiebewaking en een medicatiereview voor alle langdurige cliënten. Er is aandacht voor kennisdeling en het ontwikkelen van nieuwe zorgdiensten. Hierbij kan gedacht worden aan screening en preventie van chronische ziekten als diabetes en COPD of een uitgebreide medicatiecheck door de apotheker, in samenspraak met de behandelend arts. De korte lijnen, goede bereikbaarheid en ruime flexibiliteit in levering blijven hierdoor gewaarborgd.” 
 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Zonnepanelen1

Kans voor ondernemers: zonnepanelen op zakelijk dak

02 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
meld je aan voor de gratis webinar
Lees verder →
Puzzelkrant

Rennie Ten Brinke en Janet Poeste: Prijswinnaars Puzzelkrant Westerkwartier

02 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
KiWi Mediaproducties, uitgever van Westerkwartier in Beweging, heeft begin mei een ontspannings- en puzzelkrant uitgegeven in het Westerkwartier.
Lees verder →
Kloostermuseum aduard ziekenzaal

Kloostermuseum Aduard locatie voor Plus Magazine

02 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Interview en promotie voor Aduard
Lees verder →
Overdracht omd (1)

Open Monumentendag Westerkwartier 2020 gaat door!

02 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 12 september openen de Westerkwartierse monumenten hun deur.
Lees verder →
Overleg brainstorm (2)

Diversiteit aan denken in kerkbanken over Regiomarketing/promotie Westerkwartier

01 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
“Het” Westerkwartier bestaat niet
Lees verder →
Wijn ovgz

Hartversterker voor leden ondernemersvereniging

01 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Bestuur ziet om naar de leden
Lees verder →