Zomers weekend voor KV Zunobri

30 maart 2014    Zuidhorn-nieuws - Sport
mooie zaterdagavond op het kunstgras in Zuidhorn
Zunobri-a1 2013

Op een mooie zaterdagavond werd er gespeeld op het kunstgras in Zuidhorn. De wedstrijd startte erg traag en met weinig doelpunten van beide kanten. Het team uit Veenwouden nam een voorsprong van 0-2 maar dit werd al snel omgedraaid door het thuisspelende team. De eerste helft verliep verder erg gewaagd aan elkaar. De goals kwamen van alle soorten en Zunobri liet zien dat het meerdere spelers heeft die doelpunten kan maken en daardoor lastig te verdedigen is. Er kwam een klein verschil tussen de teams na het fluitsignaal dat de rust betekende, 8-6.

In de rust werd er op gehamerd dat het nu zaak was om door te drukken en het niet te laten verslappen. Dit werd niet tegen dovemansoren gezegd want in de tweede helft liet Zunobri iedereen zien dat het geen intentie had om de punten aan Veenwouden mee te geven. De verdediging werd sterker en aanvallend scoorde het team nog steeds genoeg punten. Toen er werd afgefloten stond er een stand van 14-7 op het scorebord en wist het team dat het voor de tweede keer won van Veenwouden in dit seizoen en het een plaats klom in de competitie.

Zunobri A1 heeft afgelopen zaterdag haar eerste wedstrijd op het veld gehad. Het was tegen DES A1, een fysieke wedstrijd. Maar daarnaast ook een prima wedstrijd in het zonnetje. In de rust stond het 3- 4 voor Zunobri en op den duur zelfs 3-7 maar dat is uiteindelijk helaas en onterecht 7-7 geworden.

De aspiranten-ploeg van trainer/coach Hans Luining trad aan tegen Roda’70 uit Delfzijl. De ploeg moest het nog doen zonder de geblesseerden Marleen Haaijema en Ilse Hazelzet, hierdoor deed C’er Sharon van de Leest mee. Zunobri opende de score door een benutte strafworp van Judith Hamming, waarna Roda’70 uitliep naar 1-4. Zunobri liet het hoofd er niet bij hangen en knokte zich terug in de wedstrijd door doelpunten van Thomas Wijtsma, Bas Visser en Harold Posthuma naar 4-4, waarna Bas Visser de 5-6 liet aantekenen. Na drie doelpunten van Roda’70 was het Harold Posthuma die de stand bracht op 6-9. Na de 6-10 was het Thomas Wijtsma die met nog twee doelpunten op rij scoorde de eindstand op 8-10 bracht. Coach Hans Luining was tevreden op het team over de instelling en karakter die ze in de wedstrijd lieten zien en was erg te preken over het goede spel van Sharon van de Leest.
De jongere jeugd van Zunobri had naast de oudere ploegen hun eerste wedstrijd op het veld. Beide teams deden zeer goed hun best, De E1 speelde in een zeer spannende wedstrijd gelijk en voor de E2 was Hoogkerk net een maatje te groot.