Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zo mooi is wonen in sneeuwwit

16 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Pexels-photo-4577361

Ben je ook verliefd op de prachtige foto’s met sneeuw en zon? Wandelen in de sneeuw, schaatsen op het ijs of toekijken hoe kinderen sneeuwpoppen maken. De winter op zijn mooist. Tijd dus om te beseffen dat we juist die natuur gewoon ook naar binnen moeten halen. 

Kleuren
Kleuren beïnvloeden ons meer dan we denken. Jaren geleden was het een trend om het totaalbedrag op een factuur in rood te zetten omdat bleek dat facturen daardoor sneller betaald werden. Als we weten dat kleuren deze invloed hebben, kunnen we daar natuurlijk ook gebruik van maken. In onze inrichting bijvoorbeeld. Want niets belangrijker om de juiste sfeer te maken dan in je eigen woning. 

Natuur
Kijk je naar kleuren, dan is kijken naar de natuur eigen nummer één. Natuurlijke kleuren geven ons rust. Bijvoorbeeld de kleuren van zand en zee, van planten en bomen, maar ook van de zon en zelfs het wit van sneeuw. Kleuren geven energie maar ook rust. Het slim toepassen van deze kleuren zorgen ervoor dat je thuis alle stress kwijt kunt raken en helemaal tot jezelf kunt komen. Belangrijk dus om de deze kleuren naar binnen te halen en een goede basis te creëren. 

Wit
De allermooiste basiskleur is eigenlijk wit. Dat zie je terug omdat nooit uit de mode raakt. Niet in kleding maar zeker niet qua interieur. Witte muren en plafonds geven bijvoorbeeld de perfecte basis voor je huis. Door voor witte wanden en plafonds te kiezen kun je met de rest van je inrichting naar hartenlust spelen. Met een witte basis, kun je je interieur in een handomdraai veranderen. Per seizoen of per mood waar je in zit. Gewoon door kleur toe te voegen of weg te halen. 

Kies voor strak
Wat je smaak ook is, het belangrijkste voor je wanden en plafonds is dat ze strak zijn. Of je nu kiest voor wanden zo wit als sneeuw of romig als melk, met scheuren of vochtplekken op wanden of plafonds, staat niets mooi. Laat je je wanden en plafonds stucen dan heb je een mooi strak egaal resultaat waardoor je hele kamer gaat stralen. En dat zie je. 

Van winterwit naar zomerfris
Met witte wanden kun je niet alleen een prachtige wintersfeer in huis halen, ook in de zomer is het wit van toegevoegde waarde. Voor de winter voeg je mooie wollige kussens toe in zachte wittinten en kies je voor een heerlijk warm hoogpolig kleed. Door deze zachte materialen benadruk je de mooie wittinten terwijl het toch heerlijk cosy aanvoelt. Met kaarsen, kandelaars en glazen potten met waxinelichtjes, haal je de sprookjessfeer in huis en zie je hoe het licht mooi en zacht weerkaatst. Een prachtig romantisch winters sfeertje. Met bloeiende hyacinten of narcissen haal je subtiel al een beetje kleur en voorjaar naar binnen. 

In de zomer oogt je witte interieur heerlijk koel. De wollige details vervang je door katoenen kleden van zand of zacht blauw. Hou je van de uitbundige zomer, dan kun je met zonnig geel en oranje een compleet andere sfeer toveren. 

Mooi, mooier mooist
Ga je verhuizen? Dan is dat het moment om te starten met het stucen en mooi strak laten maken van je muren en plafonds. Met deze basis zorg je ervoor dat je de eerste jaren goed zit. Bedenk overigens wel dat het stucen van wanden in oude huizen anders is dan het stucen nieuwbouw wanden. Wil je een gegarandeerd mooi resultaat? Vraag daarom de stukadoor om advies.

Gesponsord artikel

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Etalageroute-2021 (1) jan henkel

Vier weken kunst kijken in Zuidhorn

19 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Werken in de etalage van diverse kunstenaars
Lees verder →
Afgesloten

Afsluiting overweg de Gast zuidhorn (20 t/m 23 september)

19 september 2021    Zuidhorn-nieuws
spoorwegovergang aan De Gast in Zuidhorn voor alle verkeer gestremd.
Lees verder →
Kinderkunst-etalageroute-2021 (4)

Primeur: Kinderkunst op etalageroute Zuidhorn

18 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Expositie in hal bij Albert Heijn
Lees verder →
Tafelsvanhoop (4)

Feest in de tent met de “Tafels van Hoop”

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Het was Open Monumenten weekend en tegelijkertijd was het de Nacht van de Vluchteling
Lees verder →
Mfc tolbert

Geld voor multifunctionele centra met zorgfunctie

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Het gaat o.a. om dorpshuizen in Jonkersvaart en Tolbert
Lees verder →
Mes

Ook in de gemeente Westerkwartier: wees slim en lever je wapen in

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws
o.a. inleverton op het politiebureau in Zuidhorn
Lees verder →