Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zingende vogels en Dolende ridders in Openluchttheater Zuidhorn

26 mei 2023    Zuidhorn-nieuws
In weekend van 9,10 en 11 juni
Vogelconcert

Het openluchttheater in het Johan Smit Park is een verborgen parel in Zuidhorn.  Een prachtige plek voor muziek en theater. De gemeente heeft het park op speciaal verzoek van de initiatiefnemers ontdaan van alle wildgroei en nu wordt het na 20 jaar stilte weer gebruikt.

Zondagmiddag 11 juni kunnen muziekliefhebbers om 16.00 uur luisteren naar een openbaar concert van vrouwenkoor Donne Cantabili met als thema vogels.  De vrijdag en zaterdagavond daarvoor speelt de Jeugdtheaterschool Zuidhorn de voorstelling Master of Don Quichot.

Zingende vogels
Onder leiding van dirigent Douwe Kamminga zingt Donne Cantabili werk van onder ander Anouk, John Lennon en Paul McCartney maar ook van oudere componisten als Thomas Weelkes en Bob Chilcott. Voorzitter Ellen Koen: “Als koor houden we van avontuur en speciale projecten. We hebben geweldig leuke werken gevonden toen we gingen zoeken naar muziek waar de vogel de hoofdrol speelt. Blackbird kennen we allemaal, maar de Swansongs waarschijnlijk niet. En die zijn prachtig! Bij het vogelconcert hebben we twee speciale gasten uitgenodigd. Vogelaar Jörgen de Bruin vertelt over de vogels die ons mooie park bewonen en dichter Willem Tjebbe Oostenbrink draagt een paar gedichten voor.” De toegang is gratis maar bij het concert op zondag gaat wel de pet even rond.

Dolende ridders
Tien acteurs in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar spelen mee in het speciaal voor deze gelegenheid geschreven stuk Master of Don Quichot.

Schrijver en regisseur Maaike van den Hoek: Het verhaal van de dolende ridder Don Quichot en zijn trouwe knecht Sancho Panza spreekt tot de verbeelding van jong en oud. Wat zou er gebeuren dacht ik, als de personages uit het beroemde verhaal van De Cervantes moeten schuilen achter de muur in de scene waarin Pyramus en Thisbe elkaar ontmoeten, de meesterlijke toneelscene uit Een Midzomernachtsdroom van Shakespeare?  Van hieruit ben ik gaan denken en schrijven en heb ik elementen uit beide verhalen in elkaar gevlochten. De kostuums zijn gemaakt door leerlingen van het Lauwerscollege Grijpskerk onder begeleiding van Dymph Dressen, expert in het upcyclen van gebruikt materiaal. Julian Sembiring en Martijn van Keulen hebben de muziek bij de voorstelling gecomponeerd, de decorattributen zijn ontworpen door Margot Brekelmans en het lichtontwerp is van Edzo Smid”.

Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar via www.jeugdtheaterschoolzuidhorn.nl

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Oranjemarkt

Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn: programma

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Grootste Oranjemarkt in de regio 09.00-17.00 uur
Lees verder →
Fietshelm kinderen

Fietshelm met korting voor 1600 inwoners provincie Groningen

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Kortingsvoucher voor aanschaf goedgekeurde helm bij lokale fietsenzaak
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over taxateurs WOZ-waarde op pad, Tegelwippen & Thema-avond Sportakkoord

09 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 april 2024
Lees verder →
Zunobri veld 2024

Zunobri verliest met opgeheven hoofd

08 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Op naar Zuidhorn: Gemeente verlaat gemeentehuis Leek eind september

04 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Dienstverlening online en centraal in Zuidhorn
Lees verder →